Armata chineză susține că „a alungat” o navă americană de război care a „pătruns ilegal” într-o zonă controlată de China

Joi, 23 Martie 2023, ora 09:07
2451 citiri
Armata chineză susține că „a alungat” o navă americană de război care a „pătruns ilegal” într-o zonă controlată de China
Noi tensiuni China - SUA, în Marea Chinei de Sud FOTO Arhivă

Armata chineză anunţă joi că a alungat o navă americană de război care a „pătruns ilegal” într-un arhipelag pe care-l controlează la Marea Chinei de Sud, o versiune respinsă drept „mincinoasă” de către Statele Unite, relatează AFP.

Acest incident intervine în contextul unei lupte pentru influenţă între Beijing şi Washington în această zonă maritimă şi al unei rivalităţi în multe alte dosare - Tiawan, TikTok, tratamentul minorităţii uigure sau comerţul.

Distrugătorul USS Milius a ”pătruns ilegal”, joi, ”fără aprobarea autorităţilor chineze”, în apele Insulelor Paracel, a anunţat într-un scurt comunicat un purtător de cuvânt al teatrului de operaţiuni de sud al armatei chineze, Tian Junli.

„Forţe navale şi aeriene au fost mobilizate pentru a urmări şi supraveghea această navă, a lansa un avertisment şi a o face să părăsească zona”, a anunţat el.

#China, #SUA, #nava, #Marea Chinei de Sud , #China