Fermă de porci într-un zgârie-nori de 26 de etaje. ”Aceasta va fi tendința în viitor”

Sambata, 26 Noiembrie 2022, ora 20:03
8010 citiri
Fermă de porci într-un zgârie-nori de 26 de etaje. ”Aceasta va fi tendința în viitor”
Fermă de porci pe verticală/ FOTO: exxpress.at

La periferia sudică a orașului Ezhou, din provincia Hubei din centrul Chinei, o clădire gigantică are vedere spre strada principală. Dar nu este o clădire de birouri sau apartamente familiale. Acest zgârie-nori de 26 de etaje adăpostește cea mai mare fermă de porci din lume, cu o capacitate de a sacrifica 1,2 milioane de porci pe an.

Clădirea este ventilată permanent, are aproximativ 30.000 de puncte de hrănire și șase lifturi uriașe capabile să transporte 240 de porci în același timp. Iar starea animalelor este controlată de la distanță, dintr-o cameră de management, scrie The Guardian.

De asemenea, compania încearcă să creeze un model de producție circular, care să includă o unitate de fermentație anaerobă la temperatură înaltă care ar putea produce până la 120.000 de metri cubi de biogaz pe zi din gunoi de grajd.

Clădirea de 26 de etaje are aer condiționat și echipamente moderne, iar acest lucru vine în contextul în care capitala își propune să reducă utilizarea terenurilor pentru agricultură.

Contaminarea va fi evitată prin distribuirea furajelor la toate etajele printr-un sistem închis, relatează The Times. Mediul interior se va mândri cu un sistem de monitorizare în timp real care va cuprinde: calitatea aerului, temperatura și umiditatea.

„Va deveni una dintre cele mai eficiente, mai sigure și cu emisii reduse de carbon ferme de porci, care plătește cele mai bune salarii și are cele mai mici costuri generale”, a adăugat compania.

Acesta este răspunsul Chinei la cererea sa imensă de carne de porc, cea mai populară proteină animală din țară.

Noua fermă de mărimea unui zgârie-nori și-a început producția la începutul lunii octombrie, când compania din spatele unității – Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Farming – a adus primele 3.700 de scroafe în fermă.

Proiectul de 480 de milioane de lire sterline, care a început în urmă cu doi ani, a fost construit în încercarea de a depăși constrângerile legate de teren. S-a raportat că, în 2019, când gripa porcină a cuprins crescătoriile de porci din țară, Beijingul a autorizat ca spațiile cu mai multe etaje să fie ocupate pentru creșterea porcilor.

Construcția instalațiilor de reproducere inventive este mai costisitoare decât cea a fermelor obișnuite de creștere a porcilor, dar oficialii spun că acestea merită costurile în zonele în care există o lipsă de spațiu. S-a raportat că, până la începutul acestui an, provincia sudică Guangdong, a creat peste 170 de ferme de porci cu mai multe etaje.

Hubei Zhongxinkaiwei Modern Farming a fost înființată în 2020, cu doar câteva luni înainte de a construi prima clădire de 26 de etaje în Ezhou. Anul trecut au început să construiască cel de-al doilea amplasament.

Zhongxin Kaiwei este un nou venit în sectorul porcinelor. A început ca un investitor de ciment, are mai multe fabrici de ciment în provincii precum Hubei și Henan. Una dintre ele, Hubei Xinshiji Cement, se află lângă noua fermă de porci.

În ultimii doi ani, mega fermele de porci au fost în continuă dezvoltare, încurajate de guvernul chinez, care își propune să obțină autonomie alimentară pentru țară

Un fermier de 50 de ani care trăiește peste drum de fermă spune că este îngrijorat că apropierea fermei ar putea duce la o problemă cu mirosurile atunci când aceasta va fi pe deplin operațională.

„În urmă cu aproximativ 30 de ani, când creșteam porci, aveam doar doi sau trei în cocina din curte. Am auzit că porcii crescuți în aceste ferme pot fi gata de vânzare în câteva luni, iar pe vremuri, ne lua aproximativ un an să creștem unul. Dar cred că, pe măsură ce tehnologia avansează, aceasta va fi tendința în viitor”, a spus el.

China a încercat să-și îmbunătățească producția de carne de porc – consumă aproximativ jumătate din toată carnea de porc produsă în lume – după ce a pierdut până la 100 de milioane de porci din cauza pestei porcine între 2018 și 2020.

Într-o politică publicată în 2019, Ministerul Agriculturii și Afacerilor Rurale din China a declarat că va permite construirea de unități de reproducție pe verticală. Un anunț salutat de investitori, inclusiv Kingkey Smart Agriculture, care a spus că modelul de producție pe verticală este mai eficient, bio-securizat și prietenos cu mediul.

„În comparație cu metodele tradiționale de creștere, fermele de porci la înălțime sunt mai inteligente, cu un nivel ridicat de automatizare și biosecuritate. În același timp, are avantajul de a economisi resursele pământului”, a spus Zhu Zengyong, profesor la Institutul de Științe Animale al Academiei Chineze de Științe Agricole, care a spus că popularitatea lor a crescut după focarul de pestă porcină africană.

Citește și:
Un bloc de apartamente din China s-a transformat într-un congelator uriaș după ce un chiriaș a uitat să închidă ușa de la intrare VIDEO
Un bloc de apartamente din China s-a transformat într-un congelator uriaș după ce un chiriaș a uitat să închidă ușa de la intrare VIDEO
Un bloc de apartamente din China s-a transformat într-un frigider uriaș după ce un chiriaș ar fi uitat să închidă ușa de la intrare în săptămâna în care provincia a înregistrat cea...
Ajutorul neprețuit al Chinei pentru Rusia pentru a duce războiul cu Ucraina
Ajutorul neprețuit al Chinei pentru Rusia pentru a duce războiul cu Ucraina
China furnizează Rusiei echipamentele necesare pentru a continua războiul din Ucraina, în ciuda sancțiunilor internaționale și a controalelor la export, scrie Wall Street Journal, citând...