China menține secretomanie în jurul focarului misterios de pneumonie. Asemănări îngrijorătoare cu pandemia de Covid-19

Joi, 30 Noiembrie 2023, ora 11:29
4678 citiri
China menține secretomanie în jurul focarului misterios de pneumonie. Asemănări îngrijorătoare cu pandemia de Covid-19
Spitalele din China pline de copii cu pneumonie/ FOTO: Sky News

Noul val de pneumonie se extinde în China și a forțat țara să reintroducă măștile de față și distanțarea socială.

Oficialii chinezi au primit ordin să minimizeze focarul misterios de pneumonie care face ravagii în toată țara, a susținut o persoană din interior.

Beijingul a ordonat, de asemenea, medicilor să nu dezvăluie cauza bolii și a cerut oficialilor să evite utilizarea termenului de Covid-19, potrivit sursei.

Noul val de pneumonie cu „simptome neobișnuite” a străbătut China și a forțat țara să reintroducă măștile de față și distanțarea socială.

Într-un ecou înfiorător al pandemiei, spitalele au fost copleșite de copii bolnavi, în special în nordul țării.

În timp ce temerile cu privire la o posibilă nouă pandemie cresc, o persoană din interiorul conducerii de vârf a Chinei a susținut că oficialii de rang înalt ai țării au primit o „directivă secretă”, despre care se spune că ar veni direct de la liderul chinez Xi Jinping.

Vorbind pentru The Epoch Times, informatorul a spus că ordinul i-a instruit pe oficiali să minimizeze focarul actual și să evite utilizarea termenului Covid-19.

Autoritățile au primit ordin să se refere la focar fie ca infecție de pneumonie cu micoplasmă, fie ca gripă.

Sursa a mai informat că o serie de spitale au înființat clinici improvizate pentru a face față numărului în creștere de pacienți.

Cele mai multe cazuri au fost raportate în Beijing, Tianjin și provincia Liaoning, în timp ce imagini video arată lucrători care dezinfectează străzi și clădiri.

În ciuda numărului crescut de cazuri, în special la copii, China insistă că focarul este cauzat de gripă și de insectele obișnuite de iarnă, mai degrabă decât de un nou virus.

Beijingul a declarat Organizației Mondiale a Sănătății că creșterea numărului de persoane cu simptome asemănătoare gripei se datorează „mai multor agenți patogeni cunoscuți” care revin mai puternici ca niciodată, în ciuda faptului că boala exactă este încă un mister pentru medici.

Răspândirea alarmantă a bolii vine în momentul în care statul comunist intră în primul sezon complet de iarnă de la ridicarea restricțiilor stricte legate de Covid în decembrie anul trecut.

În timp ce o boală cauzată de agenți patogeni cunoscuți, cum ar fi pneumonia cu micoplasmă, circulă din primăvară, copiii prezintă acum opacitatea sticlei șlefuite, cunoscută și sub numele de sindromul pulmonar alb, în ​​scanările pulmonare - un indicator al bolilor respiratorii severe.

În urma unei creșteri a cazurilor în țară, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) au declarat că este „în legătură cu autoritățile locale de sănătate și cu biroul său din China”.

Purtătorul de cuvânt al CDC, Jasmine Reed, a declarat că „rapoartele inițiale indică faptul că au existat creșteri simultane ale unui număr de boli respiratorii cunoscute, ducând la o creștere a numărului de spitalizări.

„Continuăm să monitorizăm situația, colaborând cu partenerii mondiali din domeniul sănătății ”.

Pe măsură ce spitalele sunt pline de pacienți care suferă de „pneumonie nediagnosticată”, The Epoch Times raportează că nouă cercetători renumiți au murit în decursul unei săptămâni.

Deși cauza morții lor este necunoscută, presa notează că toți au murit în spital, în timp ce țara se luptă cu noul val de boli.

Publicația scrie că China a renunțat la practica obișnuită de a menționa cauza morții în necrologie, pretins pentru a ascunde numărul real al morților.

Orașele europene ce ar putea fi lovite de focarul misterios de „pneumonie” din China

Erupția misterioasă asemănătoare pneumoniei din China a stârnit temeri majore cu privire la răspândirea virusului în Europa.

Focarul - care a arătat asemănări îngrijorătoare cu modul în care a început Covid - a fost în centrul controverselor de când spitalele au fost pentru prima dată „ copleșite” de copii bolnavi.

Dr. Veronika Matutyte, expert în sănătate, a avertizat că unele orașe europene vor fi lovite mai greu decât altele și ar trebui ca medicii să fie atenți.

Matutyte a prezis că Londra, Paris, Frankfurt și Amsterdam „ar putea fi primele puncte europene de intrare a bolii”.

Raționamentul se concentrează în jurul acestor locuri fiind „zone mari, dens populate” și „noduri de tranzit” pentru restul lumii.

Ea a spus: „Probabilitatea ca focarul să ajungă în Europa este strâns legată de dinamica globală a călătoriilor.

„Aeroporturile din orașe precum Londra, Paris, Frankfurt și Amsterdam, cunoscute pentru conexiunile lor extinse la nivel mondial, pot fi primele puncte europene de intrare a bolii.

„Aceste orașe nu sunt doar centre de tranzit, ele găzduiesc și zone mari, dens populate, care pot facilita răspândirea infecțiilor respiratorii.

La Amsterdam s-a observat deja cazuri de pneumonie care au explodat în ultimele zile, deoarece Institutul Olandez de Cercetare a Serviciilor de Sănătate a dezvăluit că 80 din 100.000 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani au fost diagnosticați cu afecțiune respiratorie săptămâna trecută.

Până acum, oficialii din țară nu au putut explica de ce aceste cifre cresc atât de repede, dar sunt în alertă.

Dr Matutyte a sfătuit că cele patru orașe și alte locuri din Europa să înceapă să monitorizeze îndeaproape oamenii care vin și să se gândească la „implementarea procedurilor de screening” pentru a ajuta la detectarea și limitarea oricăror potențiale amenințări.

Ea a recomandat „ respectarea practicilor de igienă de bază, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor și purtarea măștilor în spațiile publice“.

„În mediile de asistență medicală, măsurile stricte de control al infecțiilor sunt esențiale”.

Organizația Mondială a Sănătății a cerut Chinei date noi

Organizația Mondiala a Sănătății a solicitat informații din partea Chinei, pe 22 noiembrie, legate de acest val de pneumonii, însă autoritățile sanitare chineze spun că epidemia se datorează unui număr de agenți patogeni respiratori, potrivit publicației The Conversation.

Agenții patogeni care ar putea cauza creșterea numărului de afecțiuni respiratorii în China sunt: mycoplasma, gripa, RSV și adenovirus și Covid.

Bacteria Mycoplasma a provocat focare de boli respiratorii în China începând cu luna iunie a acestui an. Afecțiunile provocate de această bacterie sunt tratate, de obicei, cu antibiotice, iar spitalizarea nu este frecventă.

Aceasta poate duce la un fenomen numit "pneumonie ambulantă", adică atunci când radiografia toracică arată mult mai rău decât pare pacientul.

Însă, unele rapoarte din Taiwan arată că există un nivel ridicat de rezistență la antibiotice pentru Mycoplasma, ceea ce ar putea explica de ce aceasta provoacă mai multe internări în spital.

Deși în primii doi ani de pandemie numărul cazurilor de gripă a scăzut, din cauza măștilor, distanțării fizice și a altor măsuri, infecțiile gripale au tendința de a reveni, de când lucrurile au revenit la normal.

Copii cu vârste sub cinci ani și persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile în fața gripei, iar acest lucru poate explica numărul spitalizărilor în rândul copiilor.

Virusul sincițial respirator (VSR) poate fi, de asemenea, grav la copii și, ca și gripa, a dispărut aproape complet în primii doi ani ai pandemiei. Dar acum circulă pe scară largă.

De asemenea, adenovirusul, care poate provoca o serie de afecțiuni, inclusiv gastroenterită și o boală asemănătoare gripei, a fost, de asemenea, raportat ca fiind un factor care contribuie la actualul focar din China.

Rapoartele arată că aceste simptome se regăsesc în cazul copiilor spitalizați în acea regiune din China, potrivit sursei citate anterior.

Și virusul SARS-CoV-2 poate provoca pneumonie, însă mai puțin în cazul copiilor.

Acest virus poate provoca „pneumonie ambulantă” la copii, din ceea ce au constat medici la începutul pandemiei.

De altfel, SARS-CoV-2 provoacă mai multe decese la copii decât gripa, deci poate fi explicație pentru supraaglomerarea observată în spitale din China.

Mai mult decât atât, unele cercetări arată că virusul responsabil de Covid provoacă o disfuncție imunitară după infecție, lucru care ar putea explica creșterea neașteptată a altor infecții, inclusiv a infecțiilor streptococice și a Mycoplasmei, de la pandemie încoace.

De cele mai multe ori, avem de-a face cu spitalizarea atunci când este vorba de o suprainfectare a organismului. Nu puține au fost cazurile în care oamenii erau infectați cu SARS-CoV-2 și cu alte bacterii sau viruși în același timp, ceea ce poate explica, de asemenea, gravitatea epidemiei actuale.

Un studiu, citat de The Conversation, a arătat că infecția cu SARS-CoV-2 și Mycoplasma este foarte frecventă și duce la complicații mai grave.

Chiar dacă situația actuală din China nu pare a fi o nouă pandemie, trebuie să tratăm cu atenție grupurilor de pneumonie nediagnosticate, pentru a avea mai multe șanse de a preveni o următoare epidemie, spun specialiștii.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Rebelii houthi au tăiat cabluri subacvatice de comunicații care leagă Europa de Asia
Rebelii houthi au tăiat cabluri subacvatice de comunicații care leagă Europa de Asia
Patru cabluri submarine de comunicații între Arabia Saudită și Djibouti au fost scoase din funcțiune în ultimele luni, probabil ca urmare a atacurilor rebelilor houthi din Yemen, susținuți...
Messi și-a sărbătorit soția. Ce mesaj a avut cel mai bun fotbalist al lumii FOTO
Messi și-a sărbătorit soția. Ce mesaj a avut cel mai bun fotbalist al lumii FOTO
Soția sa Antonella a împlinit 36 de ani, iar Leo și cei trei băieți ai lor i-au pregătit o aniversare surpriză. “Feliz cumpleano mi amor (La mulți ani, iubita mea)”, a fost mesaj...
#China, #pneumonie, #copii, #masti, #distantare sociala, #Europa, #pandemia covid 19 , #China