Secrete ale primului împărat al Chinei. Cum vor intra experții în mormânt cu ajutorul razelor cosmice VIDEO

Luni, 17 Ianuarie 2022, ora 03:27
4750 citiri
Secrete ale primului împărat al Chinei. Cum vor intra experții în mormânt cu ajutorul razelor cosmice VIDEO

Mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang, este situat în inima unei necropole din districtul Lintong din Xi’an.

După ce a fost descoperită faimoasa ”armată de teracotă”, acum oamenii de știință vor să afle ce secrete mai ascunde locul, care nu a fost niciodată deschis, de peste 2.200 de ani. Ei vor să scaneze complexul cu ajutorul unor radiații muonice, raze cosmice care interacționează cu particulele din atmosfera superioară a Pământului.

Se spune că mormântul primului împărat al Chinei deține multe secrete, dar include și multe capcane mortale, o hartă veche și râuri de mercur. În același timp, se crede că acesta ar fi plin de bogății din aur, potrivit Daily Mail.

Îngropat sub o movilă piramidală înaltă de 75 de metri, mormântul lui Qin Shi Huang este păzit de armata de teracotă. În estul construcției, au fost descoperite mii de soldați care au fost concepuți pentru a-l proteja pe împărat.

Dar expunerea la aerul uscat din regiune a făcut ca statuile militarilor de teracotă să își piardă din culorile de acum peste 2000 de ani, când au fost îngropate alături de primul împărat al Chinei.

Din acest motiv, oficialii chinezi au fost reticenți mult timp pentru a permite ca mormântul să fie explorat și cercetat de către arheologi. Cu toate astea, noile propuneri indică faptul că experții vor să folosească detectoare de particule subatomice plasate sub mormântul vechi de 2.229 de ani, pentru a scana și vizualiza întreaga structură în trei dimensiuni.

Qin Shi Huang a reușit să cucerească și să unifice întreaga Chină în anul 221 î.Hr., creând un imperiu care a durat două decenii. Printre celelalte realizări ale sale se numără începerea construirii Marelui zid chinezesc, stabilirea unei rețele de drumuri la nivel național și standardizarea scrisului.

Locul său de înmormântare atât de grandios a început să fie dezgropat și cercetat în anul 1974, el inspirând numeroase filme, cât și jocuri video, inclusiv francizele ”The Mummy” și ”Indiana Jones”.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

Aceeași scanare cu muoni a fost folosită și la cercetarea Marii Piramide din Egipt în 2017, care a fost făcută pentru a descoperi camera secretă din grandioasa construcție realizată de faraon.

Tehnica de scanare cu muoni este propusă de fizicianul Yuanyuan Liu de la Universitatea din Beijing, China și de colegii săi, care utilizează în mod normal razele cosmice pentru a investiga materia întunecată la Laboratorul subteran Jinping.

China anunță o descoperire epocală pe Lună. Nici NASA nu a reușit așa ceva VIDEO

Citeste si:
Afacerile cu armament ale Serbiei arată că se îndepărtează de Rusia și se îndreaptă spre China
Afacerile cu armament ale Serbiei arată că se îndepărtează de Rusia și se îndreaptă spre China
Achiziționarea de către Belgrad a sistemelor de apărare aeriană FK-3 de la Beijing marchează o schimbare în politica diplomatică și de apărare a președintelui sârb Aleksandar Vucici....
Problemele Chinei îi încântă pe unii, dar ar putea să-i afecteze pe mulți
Problemele Chinei îi încântă pe unii, dar ar putea să-i afecteze pe mulți
China a fost esențială pentru povestea globalizării în ultimii 30 de ani, dar acum se luptă. La mai bine de doi ani după ce primele cazuri de Covid-19 au fost descoperite în Wuhan, cea mai...