O super putere mondială, cea mai vulnerabilă țară din lume: Ce dezastre o vor lovi VIDEO

Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 01:14
13989 citiri
O super putere mondială, cea mai vulnerabilă țară din lume: Ce dezastre o vor lovi VIDEO
China este cea mai vulnerabilă țară din lume în privința schimbărilor climatice FOTO: Greenbiz

Un raport al specialiștilor din cadrul Grupului Interguvernamental de expertiză (XDI) al ONU, publicat luni, 20 februarie 2023, trage un serios semnal de alarmă în privința celor mai vulnerabile regiuni din întreaga lume, legat de schimbărilor climatice. Astfel, China, o super putere mondială, este cea mai vulnerabilă țară din lume, găzduind numai puțin de 16 zone dintre cele mai riscante 20 de pe glob, din cauza creșterii nivelului mării și a vremii extreme.

Specialiștii în risc climatic XDI au evaluat peste 2.600 de regiuni din întreaga lume, folosind modele climatice împreună cu datele meteorologice și de mediu pentru a evalua daunele economice, pe care creșterea temperaturii le-ar putea provoca până în 2050, potrivit CNN.

Studiul se bazează pe o creștere cu 3 grade Celsius (5,4 grade Fahrenheit) a temperaturilor până la sfârșitul secolului, conform unui scenariu elaborat de Grupul Interguvernamental de Expertiză al ONU.

Semnal de alarmă tras de experți: Un dezastru de proporții biblice va lovi 1 miliard de oameni VIDEO

Provinciile Chinei de pe lista de top a regiunilor expuse riscului de schimbările climatice sunt Jiangsu, Shandong și Hebei, care s-au clasat printre zonele cele mai vulnerabile din lume.

China găzduiește mai mult de trei sferturi din regiunile cele mai expuse riscului de schimbările climatice, unele dintre cele mai importante centre de producție din lume fiind amenințate de vremea extremă, potrivit noului raport. În total, China găzduiește 16 dintre cele 20 de regiuni cele mai expuse riscului din lume, potrivit XDI.

„Simțim deja impacturile semnificative ale evenimentelor meteorologice din întreaga lume și acestea vor crește în continuare”, a declarat directorul executiv al XDI, Rohan Hamden.

După China, Statele Unite găzduiesc zonele cele mai expuse riscului, potrivit XDI. Florida, care se află pe locul 10 la nivel global, este statul american cel mai amenințat, urmat de California și Texas.

Orașul european aflat la 150 de metri de Rusia: Locul unde 97% din locuitori vorbesc rusa, amenințat de Putin VIDEO

Nouă zone din India au fost, de asemenea, în primele 50 de regiuni cu risc. Alte centre economice majore din top 100 includ Buenos Aires din Argentina, orașul Ho Chi Minh din Vietnam și Jakarta din Indonezia.

În Europa, regiunea Saxonia Inferioară a Germaniei este considerată cea mai vulnerabilă la schimbările climatice. Regiunea Veneto din Italia, care conține orașul Veneția, este clasată pe locul patru, în topul vulnerabilității din Europa.

Cercetătorii au spus că descoperirile evidențiază consecințele economice potențiale masive ale schimbărilor climatice și nevoia guvernelor de a intensifica eforturile de reducere a emisiilor de carbon și de a se adapta la fenomenele meteorologice extreme.

Cum recrutează Cuba spioni pentru a pătrunde în cercurile interne ale guvernului SUA. Havana partajează informațiile cu Rusia și China
Cum recrutează Cuba spioni pentru a pătrunde în cercurile interne ale guvernului SUA. Havana partajează informațiile cu Rusia și China
Washingtonul a subestimat de multă vreme Havana, care împărtășește adesea informații cu Moscova și Beijingul, scrie The Wall Street Journal. Manuel Rocha era în alertă, făcând...
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
#China, #schimbari climatice, #vreme extrema, #vreme extrema incalzire globala, #cresterea nivelului marii, #dezastre naturale , #China