Cel mai mare dezvoltator imobiliar din lume, zguduit de un nou scandal. Mai multe persoane au fost reținute

Luni, 18 Septembrie 2023, ora 07:46
7459 citiri
Cel mai mare dezvoltator imobiliar din lume, zguduit de un nou scandal. Mai multe persoane au fost reținute
Cel mai mare dezvoltator imobiliar din lume, în centrul unui nou scandal FOTO Pixabay

Poliţia din China a reţinut o parte dintre angajaţii diviziei de gestionare a averilor a Grupului China Evergrande, sugerând o nouă anchetă care ar putea contribui la amplificarea necazurilor gigantului imobiliar, transmite Reuters.

”Recent, organele de securitate publică au luat măsuri penale obligatorii împotriva lui Du şi a altor presupuşi infractori de la Evergrande Financial Wealth Management Co.”, a declarat poliţia oraşului Shenzhen.

În timpul protestelor investitorilor nemulţumiţi, la sediul Evergrande din Shenzhen, în 2021, Du Liang a fost identificat de personal drept director general şi reprezentant legal al diviziei de gestionare a averii a Evergrande.

Reuters nu a putut confirma că Du se numără printre cei reţinuţi, iar declaraţia poliţiei nu a precizat numărul de persoane reţinute, acuzaţiile sau data la care au fost reţinute.

China Evergrande nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii, duminică, în afara programului normal de lucru.

Poliţia a declarat că ancheta asupra unităţii de management financiar este în curs şi a îndemnat investitorii să raporteze orice alte infracţiuni financiare.

China Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se află în centrul unei crize în sectorul imobiliar al Chinei, marcată de o serie de nerambursări a datoriilor, de la sfârşitul anului 2021, care a avut un impact negativ asupra creşterii economiei ţării.

Grupul, aflat în prezent într-o restructurare prelungită a datoriilor, care l-a făcut să descarce o serie de active, a declarat vineri că a amânat luarea unei decizii privind restructurarea datoriilor offshore, din septembrie până luna viitoare.

Tranzacţiile cu acţiunile Evergrande a fost suspendate timp de 17 luni, până pe 28 august.

Moody's a redus joi perspectivele privind sectorul imobiliar al Chinei de la stabile la negative, invocând provocările economice despre care a spus că vor diminua vânzările, în ciuda sprijinului guvernului.

Eveniment Quarterly Report

Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din turul II de la Ningbo. Are 4-0 la meciurile directe
Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din turul II de la Ningbo. Are 4-0 la meciurile directe
Sorana Cîrstea, locul 25 mondial, a trecut greu, în turul I al turneului de la Ningbo, de americanca Claire Liu (69 WTA) scor 7-5, 4-6,6-3, după trei ore de joc. Cîrstea va evolua în runda...
Un rus a câștigat turneul ATP de la Zhuhai, în China: "Dacă știam, aș fi jucat altfel”
Un rus a câștigat turneul ATP de la Zhuhai, în China: "Dacă știam, aș fi jucat altfel”
Jucătorul rus de tenis Karen Hacianov (15 ATP, principal favorit) a câştigat marţi turneul ATP 250 de la Zhuhai (China), dotat cu premii totale în valoare de 981.785 dolari, după ce l-a...
#China, #dezvoltator imobiliar, #Evergrande, #retineri , #China