Un expert dezvăluie că o țară se înarmează cu viteză: Își sporește arsenalul mai repede decât SUA și Rusia

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 01:30
5120 citiri
Un expert dezvăluie că o țară se înarmează cu viteză: Își sporește arsenalul mai repede decât SUA și Rusia
China își sporește arsenalul nuclear mai repede decât orice țară din lume FOTO: BI

Situația geopolitică de securitate s-a schimbat după începerea invaziei lui Putin din Ucraina, iar foarte multe țări cheltuie sume colosale pentru dotarea cu armament. Acum un expert de la Institutul internațional de cercetări în domeniul păcii (SIPRI) dezvăluie că o țară din Asia, China, se înarmează cu repeziciune, mărindu-și arsenalul.

China și-a crescut focoasele nucleare de la 410 la 500 în 2023, ”mai repede decât orice țară din lume”, inclusiv SUA și Rusia.

China ar putea avea peste 1.000 de focoase nucleare operaționale până în 2030, conform Pentagonului. China și-a învins alte superputeri mondiale atunci când vine vorba de a-și crește stocul de focoase nucleare, a anunțat luni SIPRI, un think tank european din Suedia, într-un raport, potrivit Business Insider.

„China își extinde arsenalul nuclear mai repede decât orice altă țară din lume”, a declarat Hans M Kristensen, expert în armele de distrugere în masă din Stockholm, de la International Peace Research Institute (SIPRI).

O sursă anonimă dezvăluie mutarea secretă a lui Putin: ”Nu am văzut niciodată așa ceva”, pregătește totul în munți

Potrivit SIPRI, China și-a crescut focoasele nucleare de la 410 în 2023 la 500 la începutul acestui an. Dar China, a spus Kristensen, nu este singura țară care a fost ocupată să-și extindă arsenalul nuclear.

Coreea de Nord și-a crescut focoasele cu două treimi în ultimul an, trecând de la 30 în 2023 la 50 în acest an, conform think tank-ului. Cu siguranță, stocurile nucleare în creștere ale Chinei și Coreei de Nord încă nu se pot compara cu ceea ce au SUA și Rusia.

În ceea ce privește inventarul total, SUA au 5.044 de focoase, în timp ce Rusia are 5.580, iar stocul lor combinat reprezintă aproape 90% din armele nucleare ale lumii, conform SIPRI.

Cifrele institutului sunt în concordanță cu previziunile Departamentului de Apărare, care au fost publicate în octombrie în Raportul anual al puterii militare din China.

Descoperire de răsunet ce confirmă scrierile din Biblie: Cum a răpus îngerul lui Dumnezeu o armată de 185.000 de soldați

„În 2020, Departamentul Apărării a estimat că stocul operațional de focoase nucleare a Chinei era de 200 și se aștepta să se dubleze cel puțin până în 2030”, se arată în raport.

„Cu toate acestea, Beijingul și-a accelerat expansiunea nucleară, iar Departamentul Apărării estimează că stocul Chinei avea peste 500 de focoase nucleare operaționale în mai 2023”, continuă raportul.

Și stocul nuclear al Chinei va continua să crească în anii următori. Pentagonul a spus în raportul său că se așteaptă ca China să aibă peste 1.000 de focoase nucleare operaționale până în 2030.

Un academician dezvăluie urgia ce lovește Moscova: Putin visează la imperiu său, iar Rusia devine colonie

„Aceste schimbări ale numărului, capacității și pregătirii forțelor nucleare ale RPC în următorii ani ar putea depăși potențialele dezvoltări ale forțelor nucleare ale oricărui competitor”, se arată în raport despre capacitățile nucleare în creștere ale Chinei.

Extinderea arsenalului nuclear nu este singurul obiectiv militar al Chinei. Țara s-a concentrat, de asemenea, pe consolidarea capacităților sale navale.

Marele anunț vine din China. Ucraina este pregătită pentru negocieri de pace cu Rusia. Reacția Moscovei VIDEO
Marele anunț vine din China. Ucraina este pregătită pentru negocieri de pace cu Rusia. Reacția Moscovei VIDEO
Kievul este pregătit pentru negocieri cu Moscova, a anunțat ministerul chinez de Externe, după întâlnirea dintre șeful diplomației ucrainene, Dmytro Kuleba, și omologul său din țara...
Rușii acuză SUA că intensifică tensiunile în regiunea Arctica. Care sunt implicațiile Chinei în regiune
Rușii acuză SUA că intensifică tensiunile în regiunea Arctica. Care sunt implicațiile Chinei în regiune
Rusia a acuzat Statele Unite miercuri, 24 iulie, de faptul că ar alimenta tensiunile în Arctica şi a respins afirmaţiile armatei americane conform cărora intensificarea cooperării dintre...
#China, #sipri, #focoase nucleare lume, #China arme nucleare, #Rusia focoase nucleare, #focoase nucleare SUA , #Rusia
  1. Câți pași trebuie să facem zilnic: Descoperirea care schimbă totul și demontează mituri
  2. Comandantul militar al Ucrainei, din culise: Dezvăluie secrete despre armata lui Putin și cum o va învinge
  3. Rusia împarte cu inamicii Occidentului secretele armelor occidentale
  4. Cât le va cere Trump statelor NATO să aloce pentru apărare dacă se întoarce la Casa Albă
  5. Pe cine mizează ucrainenii pentru a-l convinge pe Donald Trump să-i sprijine în războiul contra lui Putin
  6. Un tren încărcat cu cărbune a deraiat în județul Vâlcea. Traficul pe linia ferată din zonă va fi reluat abia joi
  7. Detalii uluitoare despre atacul asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania
  8. Bărbat găsit înjunghiat în cel mai mare parc din Buzău. Polițiștii încearcă să afle ce s-a întâmplat
  9. Netanyahu, a patra oară în Congresul SUA: 7 octombrie ”este o ciocnire între barbarie și civilizație" / Protestatarii, ”idioții utili ai Iranului” / Mulțumiri lui Trump VIDEO
  10. Tânărul care a încercat să-l împuște pe Trump căutase informații despre asasinarea președintelui John F. Kennedy înainte de atac