Un restaurant din Seul, suspectat că ascundea o secție secretă de poliție chineză: „Vom dezvălui forțe hidoase care ascund adevărul”

Miercuri, 28 Decembrie 2022, ora 08:28
3134 citiri
Un restaurant din Seul, suspectat că ascundea o secție secretă de poliție chineză: „Vom dezvălui forțe hidoase care ascund adevărul”
China este suspectată că opera peste 100 de secții de Poliție în întreaga lume FOTO BBC

Un restaurant chinezesc din Seul, suspectat că a funcționat ca o stație secretă de poliție chineză, a transmis miercuri că va face un „anunț important” în această săptămână, arată m-en.yna.co.kr.

Restaurantul a intrat în atenția presei după ce organul de supraveghere a drepturilor omului, Safeguard Defenders, din Spania, a insistat la începutul acestei luni că China operează peste 102 posturi de poliție clandestine în 53 de țări, inclusiv Coreea de Sud, pentru a monitoriza și repatria dizidenții care trăiesc în exil.

Autoritățile de contrainformații din Coreea de Sud au cercetat de atunci restaurantul cu suspiciuni că ar putea fi punctul de sprijin al organizației de poliție secretă a Chinei din Coreea de Sud.

„De dragul adevărului, vom face un anunț important. Vom dezvălui forțe hidoase care ascund adevărul", a spus restaurantul într-un mesaj postat miercuri pe un afișaj electronic în aer liber.

Anunțul va fi făcut la sfârșitul lunii decembrie.

Nu s-au oferit detalii cu privire la ceea ce reprezintă „forțele hidoase”, dar mesajul susținea: „O companie coruptă controlează opinia publică cu bani și păcălește oamenii sud-coreeni și distruge prietenia dintre Coreea de Sud și China manipulând politica coreeană”.

Un oficial al restaurantului a declarat separat agenției de știri Yonhap că ora exactă a anunțului planificat va fi făcută publică de îndată ce va fi stabilită.

#China, #sectii de politie, #seul, #restaurant , #China