Românii s-au săturat de prețurile uriașe cerute pe chirii și îi iau peste picior pe proprietari: "300 de euro cu fantoma lu' mamaie inclusă"

Duminica, 15 Octombrie 2023, ora 03:00
15732 citiri
Românii s-au săturat de prețurile uriașe cerute pe chirii și îi iau peste picior pe proprietari: "300 de euro cu fantoma lu' mamaie inclusă"
Casa care stă să cadă FOTO Facebook

În România, prețurile chiriilor au cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani, mai ales în orașele mari. Unii proprietari fac investiții pentru a cere mai mulți bani, alții oferă spre închiriere apartamente degradate, cu mobilier vechi, însă prețurile cerute se raportează la cele ale zonei, în multe cazuri, și nu la condițiile oferite.

Unii dintre cei are au căutat în ultima perioadă o locuință pe care să o închirieze s-au săturat de anunțurile postate în grupurile dedicate, iar unii îi ironizează pe proprietari.

Este cazul unei femei care a postat pe Facebook un așa zis anunț de închiriere alăturând poza unei case foarte vechi care stă să cadă.

"Închiriez casă în Bucureștii Noi, spre Chitila, utilată și dotată cu electrocasnice funcționabile. Rog să vă abțineți de la comentarii cei care nu aveți nimic de făcut. Preț 300 de euro. Vă rog să nu comentați aiurea pentru că prețurile la chirii au crescut. Dacă nu vă convine prețul, faceți voi rată la banca și cumpărați-vă case.

UPDATE: Casa a fost închiriată acum 10 minute. Dar, pentru faptul că am avut foarte multe cereri, m-am gândit să închiriez încă o casă, moștenire de la străbunica. Aceea este mai scumpă ca și preț pentru că am mileuri cusute cu ață roșie cum se făceau cândva. Mobila își păstrează încă autenticitatea prin mirosul fin de anticariat", a scris aceasta pe grupul Caut chirie/ ofer chirie- București.

"Nu accept animale, că zgârie chirpiciul"

Unii au luat anunțul în serios și s-au declarat revoltați, cei mai mulți au intrat în joc, distrându-se, la rândul lor.

"Eu am închiriat cu 350 euro tot în Bucureștii Noi, dar aveam și încălzire (opțiune ce nu există în majoritatea locuințelor din București)", a scris cineva, atașând și poza care demonstrează că locuința este încălzită.

"Și eu am încălzire prin centrală cu lemne, încălzire în pardoseală. Nu îmi dați idei! Imediat o să cresc prețul pentru că am deja foarte multe cereri pentru vizionari", a răspuns autoarea postării.

"Așa aveam și eu, și mă oftic că nu am cerut mai mult, după ce pleacă cei de acum (cu care am semnat contract pe 2 ani) voi mări la 1.000 euro. P.S. Nu accept animale că zgârie chirpiciul."

"Dați-i afară și închiriați după aceea cu preț mare. Se poartă. 350 de euro este f puțin. Noi plătim la Anaf, vai de capul nostru ce cheltuieli avem. Ce știu chiriașii."

"Nu îi dau afară că sunt serioși, s-au apucat de renovat, să facă gardul, etc. Îi dau afară după ce termină, să pot închiria mai scump."

"Îi dai o lavabilă și e ca nouă! Plus că geamurile oferă sistem de ventilație cu aer proaspăt permanent... eu zic că merită mai mult, cel puțin 400! "

"300 euro cu fantoma lu' mamaie inclusă"

"Este disponibilă începând cu 15 Octombrie? Mulțumesc!"

"Sigur, doar că trebuie să vă grăbiți. M-au contactat deja 10 agenții imobiliare interesate și mâine am.34 de vizionari., a răspuns autoarea postării.

"Dacă era în Cluj lângă Untold, o luam. Așa nu."

"300 euro cu fantoma lu' mamaie inclusă."

"Strici piața."

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, 28 februarie, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o "tâmpenie", aceştia putând cere suport de la...
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
#chirii, #preturi mari, #proprietari, #apartamente vechi, #ironii , #stiri magazin