Un medic din Iasi, patronul unei companii farmaceutice, lasa angajatilor o avere: "Va fi in jur de 200-300.000 de euro de persoana"

Marti, 15 Februarie 2022, ora 19:12
18655 citiri
Un medic din Iasi, patronul unei companii farmaceutice, lasa angajatilor o avere: "Va fi in jur de 200-300.000 de euro de persoana"
Christache Zanoschi este medic primar obstetrica si ginecologie, Doctor in Stiinte Medicale, membru in Societatea Inventatorilor din Romania FOTO Facebook / Ircon

Fondatorul fabricii de medicamente Ircon din Iasi, Christache Zanoschi, a anuntat ca le va lasa angajatilor toata averea, in semn de multumire pentru ca i-au fost alaturi la ridicarea afacerii.

In prezent, afacerea, deschisa in urma cu 21 de ani, este estimata la 20 de milioane de euro.

Cine este Christache Zanoschi

Cel care detine imperiul farmaceutic este medic primar obstetrica si ginecologie, Doctor in Stiinte Medicale, membru in Societatea Inventatorilor din Romania si a fost premiat de catre Academia Romana cu cea mai inalta distinctie stiintifica din tara, primind Premiul Academiei Romane, potrivit Adevarul.

Acesta a declarat ca cel mai mult pentru el conteaza ca angajatii sa se poata bucura in continuare de produsele la care lucreaza.

"Trebuie intai sa visezi ca sa ajungi sa faci asa ceva. Trebuie sa ai o imaginatie care sa te duca peste tot. Imaginatia si realizarea presupun si un risc, dar, daca ai reusit, atunci a meritat. Totul s-a bazat pe o experienta foarte lunga", a povestit medicul Christache Zanoschi.

Ideea unei afaceri a pornit de la gandul de a ajuta comunitatea, a mai spus acesta.

Cum vrea Christache Zanoschi sa imparta firma

Fondatorul fabricii de medicamente Ircon a precizat ca a primit oferte pentru afacerea sa, insa le-a refuzat tocmai pentru a le ramane angajatilor care i-au fost alaturi.

"Noi am primit altfel de educatie, generatia asta mai in varsta. E normal sa primeasca si angajatii mai mult", a punctat Zanoschi.

Despre planul sau, angajatii urmeaza sa afle in mod oficial in curand.

"Fiecare va primi parti sociale, trebuie sa vedem conditiile in care se va face. Eu am decis asta de mult, dar altii nu au luat-o in serios. Noi avem multe produse care sunt de o calitate exceptionala. Nu le putem vinde asa cum ar trebui. Sunt firmele straine care vin cu tot felul de produse si ne iau fata. Colegii s-au implicat foarte mult, sunt foarte multe date care trebuie gestionate, avem multe controale. Am incercat sa facem ceva de calitate care ajuta si asta e o satisfactie.

Personalul care are studii superioare va avea alt statut, ceilalti mai putin, fiecare cat a muncit. Sunt si pensionari care au ajutat foarte mult si vor primi si ei. Trebuie sa se bucure si ei cumva, va fi in jur de 200-300 de mii de euro de persoana. Daca mai pui si dotarile, partea stiintifica, este mult mai mult, dublu, triplu", a explicat medicul iesean.

Acesta a subliniat ca nu se va indeparta imediat dupa ce actiunile vor fi impartite catre angajati.

Produsele de la fabrica Ircon au fost vandute atat in tara, cat si pe piata din tarile ex-sovietice, precum Republica Moldova, Turkmenistan, Uzbekistan si altele. Anul acesta, medicamentele, produsele cosmetice si suplimentele nutritive produse la Iasi vor ajunge anul acesta pe piata farmaceutica din Belarus si Kazahstan, mai precizeaza sursa citata.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Christache Zanoschi, #avere medic, #Ircon, #angajati, #companie farmaceutica , #stiri sociale