Formula 1: Șeful de la Red Bull, vizat de o anchetă pentru comportament inadecvat față de o angajată. Postul lui Christian Horner e în pericol

Sambata, 10 Februarie 2024, ora 16:45
2545 citiri
Formula 1: Șeful de la Red Bull, vizat de o anchetă pentru comportament inadecvat față de o angajată. Postul lui Christian Horner e în pericol
Christian Horner și soția sa, Geri Halliwell, care a făcut parte din trupa Spice Girls

Britanicul Christian Horner, şeful echipei de Formula 1 Red Bull, vizat de o anchetă internă, a fost audiat, vineri, de un avocat, dar nu a fost anunţată nicio decizie privind viitorul său la echipă, informează presa britanică.

Audierea, condusă de un avocat din afara echipei, a avut loc la Londra, într-o locaţie nedeclarată, potrivit presei, şi a durat câteva ore. Contactată sâmbătă de AFP, echipa Red Bull a refuzat să comenteze.

"Nu ar fi potrivit pentru noi să comentăm înainte ca ancheta să fie finalizată", a declarat un purtător de cuvânt al echipei, fără a oferi în acest stadiu informaţii despre acuzaţiile aduse lui Christian Horner.

Potrivit presei britanice, patronul în vârstă de 50 de ani a fost acuzat pe plan intern de "comportament inadecvat" faţă de o angajată, "acuzaţii" pe care le "respinge total".

Deocamdată, nu există niciun indiciu că se va lua o decizie înainte de prezentarea monopostului din 2024, care va fi pilotat de campionul olandez în exerciţiu Max Verstappen şi de coechipierul său mexican Sergio Pérez, programată joi la sediul Red Bull din Milton Keynes.

Mai multe mass-media sugerează că ancheta ar putea dura "săptămâni", în timp ce sezonul va începe în Bahrain, la 2 martie, după trei zile de teste în statul din Golf (21-23 februarie).

Red Bull a anunţat luni că a "lansat o anchetă independentă" după ce "a luat cunoştinţă de anumite acuzaţii recente" referitoare la directorul său, care este soţul fostei Spice Girl Geri Halliwell.

"Această procedură, care este deja în curs de desfăşurare, este condusă de un avocat specializat din afara Red Bull. Compania ia aceste chestiuni foarte în serios, iar ancheta va fi finalizată cât mai curând posibil. Nu ar fi adecvat să facem alte comentarii în acest stadiu", a declarat un purtător de cuvânt al echipei.

Horner este şeful Red Bull de la apariţia sa în padockul F1 în 2005. Sub conducerea sa, Red Bull a câştigat şapte titluri la piloţi, patru pentru germanul Sebastian Vettel (2010-2013) şi trei pentru olandezul Max Verstappen (2021-2023), precum şi şase coroane la constructori (2010, 2011, 2012, 2013, 2022 şi 2023).

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#Christian Horner, #Red Bull Racing, #formula 1 , #stiri Formula 1