Christine Lagarde, lectii despre cariera

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 18:52
3399 citiri
Christine Lagarde, lectii despre cariera

Christine Lagarde, numita sefa a Fondului Monetar International (FMI) in 2011, este, fara indoiala, una dintre cele mai puternice femei din lume.

Forbes a plasat-o pe locul 9 in topul celor mai puternice femei si pe locul 39 in cel al celor mai puternici oameni de pe planeta. Analizandu-i ascensiunea, orice tanara ce vrea sa devina lider in lumea politica si economica o poate lua drept model.

Investopedia a trasat cativa pasi pe care tinerele femei ii pot urma.

O buna educatie

Lagarde a avut parte, fara indoiala, de o educatie de top. A fost nascuta in 1956 in Paris, intr-o familie de profesori. Tatal sau preda engleza, iar mama ei era invatatoare. Christine si-a petrecut primii ani studiind limba si cultura, fiind expusa si civilizatiei americane, lucru ce nu era privit neaparat bine in acea perioada in Franta.

Dupa ce a absolvit liceul, ea a primit o bursa de studii la o prestigioasa scoala de fete din Maryland. S-a intors apoi in Franta, unde si-a continuat studiile la Universitatea Paris X, unde a absolvit dreptul.

A aplicat pentru a urma cursurile Ecole Nationale D'Administration (ENA), o scoala pe care toti cei care vor sa intre in sistemul de stat din Franta o urmeaza. Aplicatia ei a fost, insa, respinsa de doua ori. Nelasand dezamagirea sa o tina pe loc, si-a continuat studiile cu un master in stiinte politice la Institutul de Studii Politice Aix-en-Provence.

Dreptul

Christine Lagarde si-a inceput cariera ca avocat la Baker & McKenzie, o mare firma de avocatura de nivel international, cu sediul central in Statele Unite. S-a facut curand cunoscuta gratie ambitiei sale si a fost numita partener al firmei, mai tarziu urmand sa ajunga directorul pentru Europa de Est al companiei.

Ani mai tarziu, rolul ei in Baker & McKenzie a luat amploare si a devenit membru al comitetului executiv al firmei si, in 1999, prima femeie director executiv al companiei.

Implicarea in politica

Lagarde a fost mereu interesata de politica, de-a lungul vietii. Cand era la colegiu, a lucrat ca asistent pentru William Cohen, care mai tarziu a ajuns secretar de stat pentru Aparare, in regimul Bill Clinton.

Christine si-a urmat ambitiile si in 2005 a devenit ministru al Comertului. Ea a trecut prin mai multe ministere de-a lungul carierei politice, fiind si ministru al Agriculturii, pana cand a ajuns, intr-un final, ministru al Economiei si Finantelor in Franta.

Ea a incurajat mereu guvernul sa exploreze noi piete de export si sa continue dezvoltarea sectorului tehnologic francez. In rolul sau ca ministru al Finantelor s-a facut remarcata si pentru ca a fost prima femeie de la summit-ul G7 cu o pozitie inalta.

Gandirea la nivel global

Din fericire pentru ea, a fost expusa mai multor culturi, ajutand-o si faptul ca a studiat in SUA, iar asta i-a oferit avantajul de a putea gandi dintr-o alta perspectiva fata de alti colegi ai sai.

Modele puternice de urmat in viata

Din nefericire, tatal actualei sefe FMI a murit cand aceasta era adolescenta. Insa Christine a avut norocul sa aiba in viata ei mai multe femei puternice care i-au servit drept exemplu.

Ea recunoaste ca un impact mare asupra formarii ei l-au avut mama sa, prima ei sefa si bunica ei, care a fost asistenta medicala in Primul Razboi Mondial. Lagarde realizeaza, totodata, ca ea a devenit un model pentru multe tinere femei, ceea ce pune o responsabilitate foarte mare pe umerii ei.

Sfatul lui Christine Lagarde

Intr-un interviu recent, Lagarde le-a dat un sfat tinerelor care vor sa aiba o cariera politica - "Indrazniti, in primul rand. In al doilea rand, invatati mereu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Christine Lagarde FMI, #Christine Lagarde cariera politica, #Chrstine Lagarde cariera economica , #FMI