Christine Lagarde preia, marti, sefia FMI

Marti, 05 Iulie 2011, ora 12:20
1279 citiri
Christine Lagarde preia, marti, sefia FMI
Foto: Daylife

Christine Lagarde, fostul ministru de Finante francez, preia conducerea Fondului Monetar International, marti, fiind prima femeie care detine aceasta pozitie de la infiintarea institutiei, in 1944.

Lagarde a fost aleasa de cei 24 de membri ai consiliului de administratie al FMI, invingandu-l pe Agustin Carstens, seful bancii centrale mexicane, relateaza BBC News.

De asemenea, ea a reusit sa obtina sprijinul atat al Uniunii Europene si Statelor Unite, cat si al tarilor emergente China, India si Brazilia, in ciuda faptului ca acestea sustineau, initial, ca noul director general al FMI nu ar mai trebui sa fie din Europa, dupa cum este traditia.

Prima zi la noul loc de munca nu va fi deloc usoara pentru Christine Lagarde. Ea trebuie sa gaseasca, impreuna cu oficialii europeni, o solutie pentru criza datoriilor din Grecia, precum si sa supravegheze atent pericolul de contagiune in alte state din zona euro.

Intr-un interviu dat imediat dupa numirea sa in functie, Lagarde a facut presiuni asupra Greciei sa implementeze masurile de austeritate nepopulare. De altfel, ulterior, Parlamentul grec a aprobat aceste masuri.

Pe langa probleme din Europa, Lagarde va trebui sa gestioneze si cresterea inflatiei din China, precum si cresterea economica sub asteptari din Statele Unite.

Drept director general al FMI, ea va avea sub conducere o echipa de 2.500 de angajati, plus alti 800 de economisti.

Inainte de a deveni ministrul Finantelor din Franta, ea a fost ministru al Comertului. De asemenea, inainte de intra in politica a fost campioana la inot si avocat anti-trust pentru una din cele mai mari firme de avocatura din Statele Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Christine Lagarde FMI, #prima zi FMI Christine Lagarde , #FMI
Comentarii
Poza nazareelena
nazareelena
rank 2
"saracu" DSK cu cine s-a pus , a fost facut KO dintr-o lovitura ....