Lagarde: FMI s-a schimbat, nu mai facem acest lucru

Duminica, 13 Aprilie 2014, ora 15:53

   

Lagarde: FMI s-a schimbat, nu mai facem acest lucru
FMI "s-a schimbat" si nu mai impune politici de "redresare structurala", atat de criticate in anii 80-90 in Africa sau in America de Sud, a declarat Christine Lagarde, directoarea generala a Fondului Monetar International.

"Redresare structurala? A fost inainte de mandatul meu, nu am nicio idee despre ce este vorba", a declarat ironic Lagarde, la o conferinta de presa sambata la Washington, ca raspuns la o intrebare a unui jurnalist ghanez, care a chestionat-o despre imaginea proasta a FMI in Africa, informeaza AFP.

Termenul de "redresare structurala" se refera la liberalizarea economiei si la reducerea perimetrului statului, care au conditionat imprumuturile FMI si care au avut rezultate foarte contestate in tarile din sud.

"Nu mai facem acest lucru", a asigurat Lagarde, aflata in fruntea FMI din 2011, perioada in care Fondul a continuat sa sustina politicile de austeritate bugetare in tarile plasate sub asistenta financiara (Grecia, Portugalia...).

"Trebuie sa se inteleaga ca ne-am schimbat modul de a ne oferi sprijinul financiar. Este intr-adevar pe baza de parteneriat", a declarat Lagarde, intr-un moment in care Fondul se pregateste sa sustina financiar Ucraina, in schimbul unor masuri economice draconice.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1142 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CH 1291
rank 5
Noul cuvant cheie este "deflatia". Veti auzi des acest termen care
poate avea un aspect pozitiv, dar si unul negativ, dificil de estimat si combatut. Ziaristi vor dezvolta cu siguranta acest subiect.
KPK1
rank 5
CH
Deflatzia = Cosmarul sistemului financiar actual.Si nu cred ca sistemul va rezista shocului.Atunci vine schimbarea.
Cuvintzelul asta e pe drum,pe vineeeee cum zice Romanul!.
Madam Christine zice ca acusica Facatura Monetara Internatzionala lucreaza pe baza de parteneriat.O fi si crezand ce spune?.Un parteneriat tare "aparte".Unul din parteneri pune conditzii si celalalt pune osul la treaba!.Madam Christine,cam mult praf in ce zici si intra in ochi.
Cand Christine era ministrul economiei in Frantza vedea toate bubele din capul "finantzei".Ietete ca s-o vindecat finantza si are acum o coafura "a la francaise".
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor