FMI ar putea oferi ajutor financiar unor tari arabe

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 10:30
1040 citiri
FMI ar putea oferi ajutor financiar unor tari arabe
Foto: Daylife

Fondul Monetar International a anuntat ca este in proces de a incheia programe de sprijin financiar cu mai multe tari arabe, indicand ca acestea ar fi cele care au participat la "Primavara araba".

"Avem o promisiune fata de tarile arabe aflate in tranzitie ca, pana la adunarea generala din Tokio (in octombrie 2012 - n.red.) sa avem mai multe programe care sa le ajute prin tranzitie", a precizat directorului FMI, Christine Lagarde, citata de AFP.

"Nu va fi de ajuns, va fi nevoie de alte tari care sa sprijine, de donatori si parteneri care sa ajuge financiar, dar si in deschiderea fata de comert", a continuat Lagarde.

Directorul FMI nu a facut, insa, nici o referire la Egipt, cu care se afla in discutie pentru un imprumut de 3,2 miliarde dedolari, pentru a mentine stabilitatea financiara.

Anul trecut, in luna mai, FMI indicase, in timpul unei intalniri G8 din Franta, ca ar putea avea 35 de miliarde de dolari disponibili pentru Orientul Mijlociu si nordul Africii, unde tari ca Libia si Egipt au trecut prin revolutii.

Insa, de atunci, nu a lansat nici un program de sprijin. Lagarde a precizat, totusi, ca, fata de alte zone din lume, Orientul Mijlociu beneficiaza de cea mai importanta asistenta tehnica in vederea reformelor in finantele publice, taxe si alte domenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Christine Lagarde imprumuturi tari arabe, #FMI ajutor tari arabe , #FMI