Ziare.com

Sefa FMI, avertisment fata de reducerea brutale a cheltuielilor

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 07:37

   

Sefa FMI, avertisment fata de reducerea brutale a cheltuielilor
Directoarea generala a Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a avertizat duminica impotriva reducerii prea dure a cheltuielilor publice in Statele Unite, unde democratii si republicanii se afla in plina confruntare in privinta bugetului.

"Nu trebuie sa contracteze economia taind brutal in cheltuieli acum, cand relansarea economiei capata vigoare", a declarat Christine Lagarde in cursul unui interviu difuzat la postul american de televiziune NBC.

"Trebuie avut in vedere ritmul consolidarii (bugetare), pentru a apara aceasta crestere care genereaza locuri de munca si care ajuta in nenumarate moduri", a adaugat ea.

Statele Unite trebuie sa reactioneze in fata cheltuielilor cu asigurarile de sanatate, cum este Medicare, "care vor creste si le vor impovara in cativa ani", insa guvernul trebuie sa afiseze "o abordare echilibrata", a subliniat sefa FMI.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

SUA se confrunta cu doua crize legate din punct de vedere politic, dar a caror suprapunere este datorata hazardului calendarului. Absenta unui acord in Congres, la 1 octombrie, privind bugetul pe 2014, a antrenat o paralizie aproape completa a administratiei, in timp ce blocajul cu privire la majorarea plafonului datoriei risca sa antreneze o incapacitate a de plata a Washingtonului cu incepere de la 17 octombrie.

Christine Lagarde a atras atentia in repetate randuri in legatura cu consecintele "foarte grave" daca nu va fi gasita o solutie la timp. Ea a repetat duminica la postul NBC ca un esec in privinta datoriei ar putea antrena "tulburari majore in lumea intreaga", cu riscul unei noi recesiuni in Statele Unite.

In previziunile sale de crestere economica pe anul 2014, FMI a subliniat ca economia americana, "afectata de reduceri bugetare insemnate", a continuat in 2013 sa creasca "modest", dar risca sa se degradeze.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2003 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Schimbarea schimbarilor.

Madam Lagarde si-a venit d-acasa.
O societate de "consum" (cea actuala) fara consumatori este un nonsens.Este scoasa total din balantza.
Pe vremea cand era ministru al economiei in Franta critica "finanta" care dicteaza in economie in loc sa colaboreze la producerea de valoare.
Ajunsa la FMI (facatura monetara internatzionala) a participat din greu la austeritatea impusa de FMI.
Acum,ca masina scartzaie,a revenit la ganduri ceva mai echilibrate.
O masura noua luata in Canada (socialista).Se va reinfiintza ministerul pentru consumatori,care va avea si rolul sa analizeze pretzurile la produse esentziale si care sunt umflate nejustificat economic.Nu-i zice control al pretzurilor,ca nu suna bine.Articol mare aparut in ziarele de Sambata.Se renuntza deci la masura singulara a austeritatzii.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor