Sefa FMI, in vizita la Bucuresti - afla cand vine si de ce

Marti, 02 Iulie 2013, ora 19:37
1195 citiri
Sefa FMI, in vizita la Bucuresti - afla cand vine si de ce
Foto: Arhiva

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, va vizita Romania in perioada 15-16 iulie, aceasta urmand sa fie prima sa vizita la Bucuresti dupa numirea in functia de director al FMI, in luna iulie 2011.

Dupa Romania, Christine Lagarde va vizita si Lituania, in perioada 17-18 iulie, a informat marti FMI, printr-un comunicat de presa.

"In timpul vizitelor, Christine Lagarde se va intalni cu oficiali si factori de decizie, precum si cu reprezentanti ai sectorului privat, ai societatii civile si mediului academic, pentru a discuta perspectivele economice actuale si provocarile care urmeaza pentru fiecare dintre cele doua tari", se arata in comunicatul Fondului.

Institutia financiara precizeaza ca, in timpul vizitei la Bucuresti, Lagarde va sustine un discurs despre identificarea unei noi paradigme de crestere economica in regiune.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, anunta, la inceputul lunii trecute, ca in iulie vor avea loc discutii pentru a fi stabilita data vizitei in Romania a unei delegatii a FMI pentru o noua intelegere.

Boardul Fondului Monetar International (FMI) a declarat incheierea cu succes a acordului Romaniei cu FMI, cel de al doilea acord de tip stand-by, constatand indeplinirea tuturor tintelor importante, a actiunilor prealabile si remarcand progresele in directia stabilitatii macroeconomice si pe calea reformelor structurale, a anuntat pe 27 iunie ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

Romania a incheiat cu succes cel de al doilea acord Stand-by cu FMI, dar cresterea este slaba si riscurile pentru economie inca exista, a declarat, saptamana trecuta, directorul adjunct al FMI, Nemat Shafik, dupa inchiderea de catre boardul FMI a evaluarilor a saptea si a opta privind stadiul indeplinirii conditionalitatilor din Memorandumul de Politici Economice si Financiare.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Christine Lagarde vizita Bucuresti, #Christine Lagarde FMI Romania , #FMI