Lagarde, FMI: Criza europeana este problema tuturor

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 12:35
1401 citiri
Lagarde, FMI: Criza europeana este problema tuturor
Foto:Arhiva Ziare.com

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat ca nicio tara din lume nu este ferita de criza din zona euro, daca nu se iau masuri urgente.

Lagarde a declarat ca situatia din zona euro are deja impact in tarile din afara spatiului european, potrivit CNN.

"Nu este nici o tara pe care s-o fi vizitat in ultimele opt saptamani, si am vizitat multe, care sa nu fi zis ca actuala criza din zona euro nu este o probleme pentru ele, pentru economia si cresterea lor", a afirmat Lagarde.

"Toata lumea este interesata in rezolvarea acestor probleme din zona euro", a continuat aceasta.

Chiar daca solutiile sunt responsabilitatea liderilor europeni, restul lumii ar trebui sa faca tot ce este cu putinta pentru a-i ajuta pe acestia sa rezolve criza.

"Europenii trebuie sa se ajute pe ei insisi, insa comunitatea internationala trebuie sa fie de partea lor, deoarece este in interesul acesteia si al fiecarei tari in parte, ca situatia sa fie remediata prompt si in totalitate", a sustinut Lagarde.

Aceasta a mentionat ca este increzatoare in progresele ce s-au facut pentru rezolvarea situatii, deoarece Italia si Spania se descurca din ce in ce mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Christine Lagarde FMI euro, #criza zona euro Christine Lagarde, #Forum Economic Davos Lagarde , #stiri Christine Lagarde