Christoph Daum l-a vrut pe Florin Nita la lot pentru meciul cu Muntenegru: Am facut o mare greseala!

Marti, 30 August 2016, ora 14:16
7330 citiri
Christoph Daum l-a vrut pe Florin Nita la lot pentru meciul cu Muntenegru: Am facut o mare greseala!
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Selectionerul Christoph Daum a spus, marti, ca l-a dorit pe unul dintre portarii Stelei, Florin Nita, la lot pentru meciul de duminica impotriva Muntenegrului, insa a fost nevoit sa cedeze insistentelor vicecampioanei.

Oficialii Stelei au insistat ca Nita sa nu fie chemat ca inlocuitor al lui Ciprian Tatarusanu, accidentat duminica seara, pentru ca si celalalt portar al echipei, Valentin Cojocaru, este convocat la lotul de tineret, iar vicecampioana joaca miercuri restanta cu CSMS Iasi.

Astfel, la lot a fost convocat Cristian Balgradean, a cincea optiune pentru postul de portar.

"Nu stiu daca stiti toata povestea. Am facut o mare greseala sa permitem Stelei sa joace meciul cu Iasi. In viitor, nu voi permite niciun alt meci in timpul perioadelor FIFA pentru meciurile nationale.

Ieri, am sunat mai intai Steaua, dorind sa-l convoc pe Nita. Ei au refuzat sa mi-l dea, pentru ca nu aveau portar la meciul cu Iasi.

Trebuie sa le respect decizia. Il voiam pe Nita, dar trebuia sa ma gandesc si la Steaua. Iasi nu voia sa amane meciul. Asa ca a trebuit sa ma reorientez si l-am adus pe Balgradean", a spus Daum, citat de Digi Sport.

Si Florin Nita a declarat ca s-a primit o telegrama de convocare, subliniind ca isi doreste ca pe viitor sa ajunga la lotul national.

"Din ce stiu eu, a venit la club o telegrama, dar nu am putut sa ajung. Antrenorul nostru s-a inteles cu antrenorul nationalei si am ramas aici. Pe viitor, imi doresc sa ajung la nationala, mai intai imi doresc sa fiu sanatos si sa joc cat mai bine", a spus Nita, potrivit Prosport.

Un alt motiv de nemultumire al lui Christoph Daum a fost acela ca nu l-a putut avea nici pe Nicolae Stanciu la pregatiri, luni, deoarece acesta a plecat din cantonament, luni, pentru a semna contractul cu Anderlecht Bruxelles.

"Am facut-o pentru Nicolae Stanciu. Nu am facut-o pentru nimeni, pentru Anderlecht sau pentru altcineva, ci pentru jucator. Sunt fericit pentru Stanciu, dar sunt suparat pe Anderlecht. S-au comportat ca niste amatori. Steaua s-a comportat normal in cazul transferului lui", a mai spus selectionerul.

Totodata, acesta a explicat si cum va numi capitanul, acesta fiind, la ultimele meciuri, Vlad Chiriches.

"Inca nu m-am decis cine va fi capitanul. Va fi un mix de factori care vor conta. Decizia va veni si din partea echipei, dar voi avea si eu un cuvant de spus. Nu vreau sa fie numit capitanul pe prietenii, vreau sa am un capitan care sa fie un adevarat lider. Avem jucatori, mai multi de unul, care pot fi lideri. Iar asta e bine", a mai subliniat Christoph Daum.

Partida Romania - Muntenegru va avea loc duminica, pe Cluj Arena, de la ora 21:45, si va fi transmisa in direct, in format live text, pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Christoph Daum Florin Nita nationala, #Daum jucatori convocati nationala, #Christoph Daum meci Muntenegru , #Romania