FRF explica alegerile neasteptate ale lui Christoph Daum din lotul pentru meciul cu Polonia

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 12:02
4053 citiri
FRF explica alegerile neasteptate ale lui Christoph Daum din lotul pentru meciul cu Polonia
Foto: Hepta.ro

Federatia Romana de Fotbal a explicat, prin vocea consilierului Andrei Vochin, alegerile neasteptate facute de Christoph Daum in lotul pentru meciul oficial cu Polonia.

Daum a suprins multa lume prin convocarea unor jucatori precum Valentin Cojocaru (rezerva neutilizata la Crotone), Dragos Nedelcu (fotbalist inconstant la Viitorul) si Gicu Grozav (fotbalist fara mari realizari la Terek).

Andrei Vochin spune insa ca Daum are o dubla misiune in momentul de fata. Pe langa calificarea la Cupa Mondiala din 2018, neamtul tinteste si intinerirea echipei nationale.

"Lotul acesta este format din mai multi jucatori decat de obicei. Se stie ca dupa meciul cu Polonia, la patru zile, se joaca un meci amical cu Rusia. Selectionerul, practic, are doua misiuni: cea importanta este cea de calificare, scopul principal este de a califica echipa nationala la Campionatul Mondial, dar mai are o misiune: de a aduce jucatori tineri in permanenta, care sa si joace, cum a fost cu Razvan Marin, Benzar, Rotariu.

Daca observati, jucatorii care apar acum in acest lot largit sunt jucatori mai tineri, cu care sa se construiasca in viitor o echipa nationala. Mai degraba ii putem vedea la treaba la meciul din Rusia, tocmai pentru ca este un meci amical, iar acolo selectionerul incearca sa vada jucatori pe care nationala sa se poata baza in urmatorii ani", a spus Vochin la Dolce Sport.

De altfel, Daum a incercat o reconstructie la echipa nationala inca de la primul meci din preliminarii.

Astfel au aparut in lot fotbalisti precum Romario Benzar, Razvan Marin si Dorin Rotariu, care au lasat o impresie buna.

Partida dintre Romania si Polonia, din preliminariile pentru Cupa Mondiala 2018, este programata pe 11 noiembrie de la ora 21:45.

Lotul complet convocat de Daum:

Portari: Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra), Valentin Cojocaru (Crotone).

Fundasi: Cristian Sapunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiriches (Napoli), Bogdan Tiru (FC Viitorul), Cosmin Moti (Ludogorets), Dragos Grigore (Al Sailiya), Alin Tosca (FC Steaua Bucuresti), Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Enache (FC Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Karabukspor).

Mijlocasi: Eric Bicfalvi (Tom Tomsk), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Dragos Nedelcu (FC Viitorul), Razvan Marin (FC Viitorul), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Adrian Popa (FC Steaua Bucuresti), Andrei Prepelita (FC Rostov).

Atacanti: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Andrei Ivan (CSU Craiova), Florin Andone (Deportivo La Coruna), Gheorghe Grozav (Terek Groznai), Denis Alibec (Astra), Dorin Rotariu (Dinamo).

C.S.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Christoph DAum Romania, #lot Romania Polonia , #Romania