Herr Daum, vin si rezultatele?

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 07:48
3502 citiri
Herr Daum, vin si rezultatele?

Christoph Daum a acordat recent un nou interviu, insa si de aceasta data antrenorul german reusind sa dribleze ca in zilele bune intrebarile despre rezultatele muncii sale.

Aflat de aproape jumatate de an in Romania, selectionerul pare ca este tot mai atras de functia de salvator al fotbalului de pe malurile Dambovitei. In fiecare interventie a sa, germanul vorbeste pe un ton grav despre problemele majore pe care le avem si despre planurile pe termen lung de dezvoltare a acestui sport.

Sa nu ma intelegeti gresit, concluziile lui Daum sunt de cele mai multe ori corecte, el identificand foarte bine problemele pe care le avem. Insa nu pentru asta este platit atat de bine!

Christoph Daum a fost adus in Romaia si a primit un contract bun pentru o treaba foarte simpla: sa aleaga dintre toti fotbalistii romani cate 23-24 inaintea fiecarui meci, din astia sa selecteze apoi 11 care intra in teren si, in fine, sa le transmita o tactica potrivita pentru a obtine victoria. Atat si nimic mai mult!

Ah, daca domnul Daum isi doreste ca in timpul sau liber, dupa ce nationala noastra castiga meciuri si obtine rezultate foarte bune, sa lucreze la indreptarea problemelor fotbalului romanec, sa fie primit! Ba chiar, daca are succes in acest demers, sa fie premiat cu bonusuri consistente, pe masura rezultatelor.

Insa selectionerului pare ca ii scapa un lucru. Daum are ca obiectiv calificarea nationalei la Mondialul din 2018, o recunoaste chiar si el cand e intrebat direct. Dupa 4 meciuri din totalul de 10 pe care le vom juca in preliminarii, suntem pe locul 4 in grupa, la 5 puncte de prima pozitie, cea care asigura calificarea directa.

Personal, m-as fi asteptat ca interventiile lui Daum din presa sa aiba ca tema centrala echipa nationala, jocul echipei nationale, selectia de la echipa nationala si asa mai departe. M-as fi asteptat ca antrenorul sa recunoasca faptul ca sunt jucatori in forma pe care i-a lasat acasa, preferand in schimb selectionarea unor baieti care joaca si nu prea in campionate de mana a cincea, unde se bat pentru evitarea retrogradarii.

Din declaratiile lui Daum, inteleg ca acesta este mult mai atras de postul de consilier al lui Burleanu, pare ca omul isi doreste sa fie un fel de Andrei Vochin cu accent saxon. Nicio problema, poate asa elibereaza functia de selectioner pentru cineva care chiar isi doreste sa pregateasca nationala Romaniei.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com