Razvan Burleanu se spala pe maini de demiterea lui Daum: Cine decide acum soarta selectionerului

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 17:39
4667 citiri
Razvan Burleanu se spala pe maini de demiterea lui Daum: Cine decide acum soarta selectionerului

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a anuntat ca refuza sa-si asume o eventuala plecare a selectionerului Christoph Daum.

In premiera pentru FRF, Burleanu a pasat astfel toata raspunderea pe umerii Comisiei Tehnice, condusa de Mihai Stoichita. Burleanu uita ca el este cel care l-a adus pe Daum, si nu Comisia Tehnica.

"Intalnirea cu Daum a avut loc si urmeaza sa ne mai vedem saptamana viitoare, miercuri sau joi. Rezilierea amiabila nu poate sa stea in picioare. Ori il demiti, ori isi da demisia. Sau negociezi o plecare.

Nu pot sa fac o negociere in momentul de fata, am solicitat Comisiei Tehnice sa se reuneasca luni. Nu pot negocia cu Daum din moment ce Comitetul Executiv a decis sa-l tinem pana la finalul contractului. Nu mai este decizia mea", a spus Burleanu la Digi Sport.

Intrebat de ce paseaza raspunderea pe umerii Comisiei Tehnice, Burleanu a mentionat ca reprezentantii ei se pricep la fotbal.

"Acesti oameni chiar se pricep la fotbal si trebuie sa aiba un cuvant de spus. Ma refer la Stoichita, Marcel Raducanu, Camataru, Augustin, Titi Dumitriu. Vom avea parte de o analiza, vom vedea ce a mers bine si ce nu", a adaugat Burleanu.

In plus, Burleanu a mentionat ca Daum nu are o clauza de reziliere in contract asa cum s-a vehiculat, ci ca FRF ar trebui sa-i plateasca doar contractul pana la final, adica aproximativ 90 de mii de euro.

"In contractul lui Daum nu exista o clauza de reziliere. Daca i se intrerupe astazi contractul, trebuie doar sa-i platim salariul pana la finalul contractului", a mentionat Burleanu.

De asemenea, Burleanu a afirmat ca nu regreta nicio clipa ca l-a adus pe Daum la echipa nationala deoarece predecesorii sai faceau selectiile pe pile. Intrebat daca are dovezi, Burleanu a mentionat ca nu are.

"Absolut deloc! Avem in primul rand un obiectiv marcat de integritate. In jurul echipei nationale colcaiau tot felul de interese in ceea ce priveste cine venea la echipa nationala, cine intra si asa mai departe", a completat Burleanu.

Cine sunt oamenii care vor decide soarta lui Christoph Daum:

Mihai Stoichita - presedinte

Ionut Badea, Aurel Ticleanu - vicepresedinti

Sandu Tabirca - secretar general

Ion Geolgau, Marcel Raducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vladoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos - membri

Christoph Daum a preluat nationala Romaniei in iulie 2016, dupa ce in ultimii doi ani nu mai antrenase pe nimeni.

Sub comanda neamtului, Romania a ratat calificarea la Cupa Mondiala din 2018, avand doar doua victorii in opt meciuri, ambele cu Armenia, cand am jucat in superioritate numerica.

Neamtul are un salariu lunar de 50 de mii de euro pe luna, conform spuselor celor din Federatia Romana de Fotbal.

Contractul sau este valabil pana in luna noiembrie.

C.S.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Politologul Andrei Țăranu a declarat pentru RFI că votul împotriva lui Dacian Cioloș era unul pre previzibil, dar cele 10 voturi obținute din afara partidului sunt, cel mai probabil de la PNL...
Sursa: Ziare.com