Fuziune intre General Motors si Chrysler?

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 15:13
1572 citiri
Fuziune intre General Motors si Chrysler?

General Motors (GM) poarta discutii cu rivalul sau mai mic Chrysler LLC in vederea unei fuziuni, care ar alipi primul si al treilea producator american de masini, intr-un moment in care ambele companii se straduiesc sa taie costurile si sa faca rost de fonduri, a spus o sursa citata de Reuters.

Separat, Ford Motor Co vrea sa vanda actiuni din pachetul majoritar pe care il detine la compania japoneza Mazda Motor Co, potrivit unei alte surse citate de Reuters.

In plus, saptamanalul de afaceri Barron's a anuntat ca GM vrea sa ceara un imprumut de la banca centrala americana, Federal Reserve, din facilitatea de credit a acesteia, din cauza blocajului financiar din piata care o impiedica sa se imprumute din alta parte.

Toate acestea au loc in conditiile in care toti cei trei producatori de masini cu sediul in Detroit se confrunta cu cea mai mare scadere a vanarilor din SUA din ultimii 15 ani si trebuie sa raspunda in fata investitorilor si creditorilor daca au fonduri suficinte cu care sa faca fata situatiei.

Reprezentantii Cerberus Capital Management, fondul privat de investitii care controleaza 80,1% din actiunile Chrysler, nu au putut fi contactati pentru declaratii. Chrysler si GM au refuzat sa comenteze si nici reprezentantii Ford nu au putut fi contactati.

Cerberus poarta discutii si cu alte companii, precum Renault-Nissan, pentru vanzarea Chrysler, a mai spus sursa citata de Reuters si a adaugat ca orice intelegere ar trebui sa tina, insa, cont si de finalizarea vanzarii catre Cerberus a pachetului de 19,9% pe care il are Daimler AG la Chrysler.

Cerberus declara luna trecuta ca a anuntat Daimler ca e interesata sa ii cumpere pachetul pe care il detine la Chrysler.

Actionarii Chrysler si GM au purtat doar discutii incipiente, "de explorare" cu privire la fuziune, a mentionat sursa.

Discutiile dintre GM si Cerberus, anuntate mai intai de New York Times si Wall Street Journal, au demarat in urma cu mai bine de o luna si nu e sigur ca vor duce la o intelegere, mai spune Reuters.

Citește și:
Mașinile cu „e-combustibil” ar putea fi permise și după 2035. Negocieri dure între Germania și Comisia Europeană
Mașinile cu „e-combustibil” ar putea fi permise și după 2035. Negocieri dure între Germania și Comisia Europeană
Comisia Europeană a elaborat un plan pentru a permite vânzările de maşini noi cu motoare cu ardere internă după 2035, dacă acestea funcţionează numai cu e-carburanţi neutri din punct de...
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Rezoluție în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen: ”O nedreptate care vulnerabilizează UE”
Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunțat miercuri, 22 martie, că va exista o rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European, propunerea sa în acest...
#fuziune, #general motors, #Chrysler, #auto , #stiri Chrysler
Comentarii
S
spaima vaqarilor
rank 1
conduc doar masini... nu vapoare...