General Motors si Chrysler cer 10 miliarde de dolari guvernului american

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 14:10
578 citiri
General Motors si Chrysler cer 10 miliarde de dolari guvernului american

General Motors Corp si Cerberus Capital Management au elaborat un plan financiar de evitare a falimentului si cer guvernului SUA 10 miliarde de dolari pentru salvarea companiilor.

Planul solicitat de cele doua companii este menit sa ajute fuziunea dintre GM si Chrysler LLC, iar 3 miliarde de dolari vor fi inapoiati sub forma de actiuni la bursa, au anuntat doua surse din interiorul companiilor, conform Reuters.

Valoarea companiei Chrysler a ajuns, in ultima perioada, la 3 miliarde de dolari.

Industria producatoare de masini din SUA se confrunta cu mari dificultati, aproximativ 350.000 de persoane fiind angajate in domeniu, iar inca 4,5 milioane in domenii conexe.

Conform analistilor, GM, Chrysler si rivalul lor, Ford Motors Co. sunt in prag de faliment, din cauza unor erori de management, a recesiunii economice mondiale si a problemelor de pe piata de credite.

Companiile solicita guvernului american si sa sprijine preluarea de catre GM-Chrysler a unor obligatiuni in valoare de 3 miliarde de dolari, si deschiderea unei linii de credit care ar include cumpararea de obligatiuni pe termen scurt emise de producator.

Daca cele doua companii vor fuziona, ele vor prelua aproximativ o treime din piata de automobile si ar trebui sa faca fata imediat la cererile de reducere a costurilor. Noua companie ar trebui sa gestioneze 11 marci de automobile, activitatea a 10.000 de dealeri si 97.000 de muncitori din fabrici, reprezentati de sindicate.

Fuziunea ar fi posibila numai daca prin ea s-ar salva locurile de munca ale angajatilor, pentru ca numai astfel s-ar castiga sprijin politic pentru acordarea de fonduri guvernamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
#GM, #Chrysler, #guvern, #SUA, #10 miliarde , #stiri Chrysler