In SUA, Logan Pick-up se vinde si in varianta electrica

Luni, 08 Februarie 2010, ora 16:04
2533 citiri
In SUA, Logan Pick-up se vinde si in varianta electrica

Un fost dealer Chrysler din Iowa va scoate la vanzare versiuni electrice ale lui Logan Pick-up, MCV si Van. Modelele electrice sunt asamblate deocamdata in Romania.

Dacia Logan Pick-up sta la baza primului pick-up electric construit si vandut vreodata in lume. Acesta a fost dezvoltat de compania americana Electric Motor Cars (EMC) si a fost prezentat de Des Moines Motors, un fost dealer Chrysler.

"Modelele sunt asamblate si create in Romania. Deocamdata avem doar trei exemplare, care au ajuns in State vineri, 5 februarie. Pe langa pick-up, vor exista versiuni electrice ale lui Logan MCV si lui Logan Van, urmand sa avem la dispozitie in urmatoarele saptamani circa 100 de masini electrice care vor fi scoase la vanzare. Cele trei versiuni de caroserie vor fi disponibile in curand si pentru drive test. A mai ramas sa gasim si dealerii care sa vrea sa comercializeze acest tip de masini", a declarat Gene Gabus, omul de afaceri care detine Des Moines Motors.

Foarte interesant este faptul ca primele date tehnice ale versiunii electrice Logan Pick-up sunt mai mult decat imbucuratoare pentru fanii acestui tip de masini. Astfel, autonomia totala a unui astfel de model este de 420 de kilometri, iar incarcarea completa are loc in trei ore la o priza de 220V.

In conditiile in care aceste cifre se vor dovedi reale, modelul electric semnat EMC va realiza un adevarat record pentru un model electric de pe piata. Cea mai buna autonomie a unui vehicul 100% electric ii apartine unui model creat in 2003 intr-o serie limitata de compania AC Propulsion. Acesta era denumit Tzero si putea sa parcurga 400 de kilometri dupa o singura incarcare. Insa daca AC Propulsion Tzero costa pe atunci 220.000 de dolari, pretul anuntat pentru modelul bazat pe Logan Pick-up este de 38.000 de dolari.

Conform primelor informatii aparute in presa americana, pick-up-ul electric bazat pe Dacia Logan ar putea fi modificat si transformat in curand in Florida, la o uzina a unuia dintre producatorii cunoscuti de peste Ocean.

Continuarea pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Logan Pick up electric, #SUA Logan pick up , #stiri Chrysler