Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Luni se decide soarta Chrysler

Sambata, 30 Mai 2009, ora 20:13
910 citiri
Luni se decide soarta Chrysler

Judecatorul care se ocupa de cazul falimentului companiei Chrysler LLC a declarat, vineri, ca va oferi o decizie "in cursul zilei de luni", privind propunerea grupului de a vinde majoritatea activelor sale unei noi companii conduse de firma italiana Fiat, scrie Reuters.

Prin aceasta vanzare, se vrea crearea unui "Nou Chrysler", detinut de Fiat, sindicate si guvernele Canadei si Statelor Unite ale Americii, in schimbul a doua miliarde dolari platiti creditorilor.

In cazul in care planul va fi aprobat, acest lucru va imbunatati imaginea Casei Albe, care a fost criticata de multi specialisti in falimente privind stabilirea unui obiectiv aparent nerealist, de a aplica prevederile Capitolului 11 al legislatiei falimentelor intr-o perioada de 30 de zile.

In cele trei zile de audieri, printre care s-au numarat si marturiile directorului executiv Robert Nardelli si ale directorului financiar Ron Kolka, cei care au ridicat obiectii au afirmat ca producatorul de automobile se misca prea repede, ca vanzare sa incalca prevederile legislatiei falimentelor si ca inchide fara motiv sute de reprezentante.

Avocatii care sustin acordul au afirmat insa ca vanzarea Chrysler este singura alternativa la lichidarea companiei, la pastrarea operatiunilor sale, salvarea a peste 100.000 de slujbe din sectorul productiei de automobile si prevenirea unor socuri suplimentare ce ar afecta economia americana.

Compania va supravietui

"Nu este perfect, oameni nevinovati vor avea de suferit, insa compania va supravietui", a declarat Thomas Moers Mayer, avocat ce reprezinta comitetul creditorilor Chrysler, facand apel la judecatorul Arthur Gonzalez sa decida in favoarea acordului. In decizia pe care o va lua saptamana viitoare, judecatorul Gonzalez va lua in calcul o serie dintre obiectiile ridicate.

Avand active de 39 miliarde dolari, Chrysler a inaintat cerere pentru cel de-al cincilea faliment ca marime din istoria Statelor Unite.

Stirea vine in contextul in care guvernul german a ales oferta depusa de Magna International Inc. pentru cumpararea producatorului auto Opel, detinut de General Motors Corp., si a confirmat aprobarea unui plan de finantare menit sa ajute compania sa evite insolventa.

Magna, producatorul canadian de componente auto, care a concurat cu Fiat pentru preluarea Opel, va investi in producatorul al carui sediu se afla in Russelsheim, conform unui anunt facut de ministrul finantelor, Peer Steinbrueck. Germania a aprobat un credit punte de 1,5 miliarde euro pentru salvarea Opel.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#decizie faliment Chrysler , #stiri Chrysler