Pe fondul crizei, GM renunta la doua avioane private ale directorilor

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 21:44
1587 citiri
Pe fondul crizei, GM renunta la doua avioane private ale directorilor
Foto: thomasnet.com

General Motors (GM) a decis sa renunte la doua dintre cele cinci avioane private de care dispune, insa nu intentioneaza sa le ceara directorilor sai sa apeleze la cursele comerciale.

Decizia nu are legatura cu criticile formulate de congresmeni, care i-au acuzat pe sefii grupului ca fac cheltuieli exagerate, in conditiile in care cer Congresului un imprumut de 25 de miliarde de dolari, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Tom Wilkinson, relateaza AFP.

"Este vorba despre un raspuns la reducerile bugetare generate de scaderea vanzarilor si de criza creditelor", a spus el, adaugand ca firma a mai renuntat la doua avioane in septembrie,.

GM, ca si alte mari companii, vrea ca "directorii sai sa se deplaseze cu avioane private, din motive de securitate", a adaugat el.

Directorul general al grupului, Rick Wagoner si colegii sai de la Chrysler si de la Ford au fost criticati miercuri pentru ca au zburat cu avione private la Washington sa-si pledeze cauza in fata Congresului.

"Nu ati putut sa calatoriti la clasa intai cu un avion normal sau asa ceva?", i-a intrebat reprezentantul democrat de New York, Gary Ackerman, pe cei trei directori.

Majoritatea democrata din Congres a prelungit joi cu 15 zile termenul pentru a supune la vot un plan "viabil" pentru a ajuta cele trei mari companii din industria auto. GM, Ford si Chrysler trebuie sa dea, insa, dovada de responsabilitate in folosirea acestor fonduri.

Directorul Chrysler, Robert Nardelli, a declarat marti ca este dispus sa primeasca un salariu de un dolar, pentru a contribui la refacerea companiei, care nu mai dispune de lichiditati.

"Avem o politica stricta in materie de deplasari cu avioanele private si vom continua sa mentinem aceasta politica", a declarat purtatorul de cuvant al Chrysler, Ed Gasten, precizand ca grupul nu are niciun avion, preferand sa inchirieze atunci cand este cazul.

Funcția pe care toți pasionații de jocuri o așteptau! Google Play Games va permite rularea a două titluri de Android pe PC
Funcția pe care toți pasionații de jocuri o așteptau! Google Play Games va permite rularea a două titluri de Android pe PC
Google pare că încă este într-o fază experimentală cu serviciul său de jocuri pentru PC, Google Play Games. Acesta permitea anterior rularea a mii de jocuri de Android pe computere cu...
„Prețuri nesimțite". Cât au ajuns să plătească turiștii ca să-și întindă cearșaful pe jos, la Mamaia
„Prețuri nesimțite". Cât au ajuns să plătească turiștii ca să-și întindă cearșaful pe jos, la Mamaia
Prețuri explozive în stațiunea Mamaia. Tarifele chiar și pentru „montarea" unui cearșaf pe jos au ajuns să nu mai fie accesibile cetățeanului de rând. Turiştii plătesc, ca la...
#general motors, #Chrysler, #ford, #avioane private, #directori , #stiri Chrysler
  1. Funcția pe care toți pasionații de jocuri o așteptau! Google Play Games va permite rularea a două titluri de Android pe PC
  2. Ghidul pentru facturare rapidă și sigură
  3. „Prețuri nesimțite". Cât au ajuns să plătească turiștii ca să-și întindă cearșaful pe jos, la Mamaia
  4. Meta AI se extinde și aduce noi funcții pentru utilizatori la nivel global
  5. YouTube Music lansează un nou design pe Android și iOS
  6. Ce contează cu adevărat pentru Mark Zuckerberg când caută un nou angajat. Principiul nonconformist la care aderă mai mulți lideri ai companiilor de top din lume
  7. „Discriminare evidentă!". Ultima soluție pentru ca românii să nu plătească dublu pentru polițele RCA
  8. România, cea mai redusă durată a vieții profesionale din Uniunea Europeană
  9. Un fermier este obligat să plătească daune de 50 de milioane de dolari. ”Acțiunile sale au contribuit la schimbările climatice”
  10. Progrese galopante pe Autostrada Moldovei: Primele grinzi ale nodului cu A3 s-au pus pe timp de weekend VIDEO