Pe fondul crizei, GM renunta la doua avioane private ale directorilor

Sambata, 22 Noiembrie 2008, ora 21:44
1587 citiri
Pe fondul crizei, GM renunta la doua avioane private ale directorilor
Foto: thomasnet.com

General Motors (GM) a decis sa renunte la doua dintre cele cinci avioane private de care dispune, insa nu intentioneaza sa le ceara directorilor sai sa apeleze la cursele comerciale.

Decizia nu are legatura cu criticile formulate de congresmeni, care i-au acuzat pe sefii grupului ca fac cheltuieli exagerate, in conditiile in care cer Congresului un imprumut de 25 de miliarde de dolari, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Tom Wilkinson, relateaza AFP.

"Este vorba despre un raspuns la reducerile bugetare generate de scaderea vanzarilor si de criza creditelor", a spus el, adaugand ca firma a mai renuntat la doua avioane in septembrie,.

GM, ca si alte mari companii, vrea ca "directorii sai sa se deplaseze cu avioane private, din motive de securitate", a adaugat el.

Directorul general al grupului, Rick Wagoner si colegii sai de la Chrysler si de la Ford au fost criticati miercuri pentru ca au zburat cu avione private la Washington sa-si pledeze cauza in fata Congresului.

"Nu ati putut sa calatoriti la clasa intai cu un avion normal sau asa ceva?", i-a intrebat reprezentantul democrat de New York, Gary Ackerman, pe cei trei directori.

Majoritatea democrata din Congres a prelungit joi cu 15 zile termenul pentru a supune la vot un plan "viabil" pentru a ajuta cele trei mari companii din industria auto. GM, Ford si Chrysler trebuie sa dea, insa, dovada de responsabilitate in folosirea acestor fonduri.

Directorul Chrysler, Robert Nardelli, a declarat marti ca este dispus sa primeasca un salariu de un dolar, pentru a contribui la refacerea companiei, care nu mai dispune de lichiditati.

"Avem o politica stricta in materie de deplasari cu avioanele private si vom continua sa mentinem aceasta politica", a declarat purtatorul de cuvant al Chrysler, Ed Gasten, precizand ca grupul nu are niciun avion, preferand sa inchirieze atunci cand este cazul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#general motors, #Chrysler, #ford, #avioane private, #directori , #stiri Chrysler