Trezoreria americana a refuzat cererea General Motors

Vineri, 31 Octombrie 2008, ora 14:44
1571 citiri
Trezoreria americana a refuzat cererea General Motors

Sase guvernatori ai SUA impreuna cu un grup de executivi ai sectorului auto au cerut ajutorul administratiei Bush pentru a fi salvati din criza financiara in care se afla.

General Motors si Chrysler nu au primit intelegere si ajutor din partea guvernului american pentru a reusi sa fuzioneze, informeaza Reuters.

Totodata, guvernul a anuntat ca sustine cu 25 de miliarde de dolari prin imprumut cu dobanda scazuta doar companiile care doresc sa isi reinnoiasca utilajele de productie.

Producatorii componentelor auto sunt ingrijorati de o eventuala fuziune intre General Motors si Chrysler deoarece acest lucru ar putea duce la eliminarea din productie a unor autovehicole pentru care acestia produc piese si componente.

De asemenea, un consultant al industriei auto a declarat ca fuziunea celor doua companii ar putea duce la concedierea a peste 40.000 de angajati din cadrul uzinelor Chrysler, oprind totodata si productia a 16 modele de autovehicole din 26.

GM a dorit obtinerea unui ajutor guvernamental de 10 miliarde de dolari pentru preluarea producatorului auto Chrysler de la fondul de investitii Cerberus.

Prin aceasta fuziune GM ar fi putut face fata mai usor scaderilor inregistrate pe piata auto ajunse pana in prezent la 13%.

Citește și:
Câți bani a făcut Sorana Cîrstea în două săptămâni în America
Câți bani a făcut Sorana Cîrstea în două săptămâni în America
Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, s-a calificat, în turul III al turneului de categorie WTA 1000 de la Miami, trecând în turul doi de favorita 5, sportiva franceză Caroline Garcia (4 WTA)....
Vedetă de la Hollywood, internată la psihiatrie după ce a fost găsită umblând goală pe stradă
Vedetă de la Hollywood, internată la psihiatrie după ce a fost găsită umblând goală pe stradă
Amanda Bynes, una dintre cele mai cunoscute actrițe adolescente de la Hollywood în anii 2000, are probleme mari. În vârstă de 36 de ani, ea a fost dusă la o secție de poliție din Los...
#general motors, #Chrysler, #trezorerie, #America, #criza financiara , #stiri Chrysler