Descoperire ciudată privind apariția vieții pe Pământ: Totul ar fi început cu o doză de cianură

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 00:30
19994 citiri
Descoperire ciudată privind apariția vieții pe Pământ: Totul ar fi început cu o doză de cianură
Cianura ar fi putut face parte din "supa primordială" la apariția vieții FOTO: TipsMake

O echipă de oameni de știință, care a publicat la începutul lunii februarie 2022 un studiu în prestigioasa revistă Nature, a demonstrat că apariția vieții pe Pământ ar fi avut parte de un element ciudat în perioada timpurie. Astfel, cercetătorii au arătat că cianura ar fi putut fi un precursor cheie al evoluției vieții de pe planeta noastră, alături de carbon și hidrogen.

Deși cianura pune capăt vieții, în cazul folosirii ei din prezent, în urmă cu aproximativ 4 miliarde de ani ea ar fi fost probabil o componentă a ”supei primordiale” la începutul formării Pământului, atunci când lumea arăta altfel, iar oxigenul nu exista încă, potrivit CNET.

”Cianura este otrăvitoare pentru tipul de biologie cu care lucrăm astăzi. Dar s-ar putea să nu fie otrăvitoare, dacă biologia știe cum să o gestioneze”, a spus Ramanarayanan Krishnamurthy, chimist la Institutul de cercetare Scripps din California, Statele Unite și autorul principal al lucrării publicate de Nature.

Într-un laborator, el și colegii săi au amestecat practic o grămadă de molecule prezente în perioada timpurie a Pământului, adăugând și cianură acolo. În mod ironic, substanța periculoasă a ajutat la sintetizarea celor mai simple componente ale vieții. Totul a fost surprinzător de simplu.

”Asta te sperie uneori, când este atât de simplu. Am verificat acest lucru cu trei sau patru persoane diferite, pentru a ne asigura că am avut interpretări corecte”.

Echipa de experți susține că mecanismul unic realizat marchează ”prima demonstrație” a acestui tip de cale biologică care ar fi dus la apariția vieții pe Pământ, una mult mai simplă decât cea larg acceptată pe plan internațional până acum.

Descoperire neobișnuită sub Japonia: Structură gigantică ascunsă în adâncuri VIDEO

Ce s-a întâmplat cu adevărat acum 4 miliarde de ani? A existat ceea ce oamenii de știință numesc ”supa primordială” compusă din diferite molecule, care se învârteau liber în oceanele timpurii ale Pământului.

Acest proces biologic timpuriu a constat în opt etape, care au folosit proteinele pentru a forma compușii care susțin viața. Oamenii de știință spun adesea că anumite metale ar fi putut pune lucrurile în funcțiune, dar ar fi avut nevoie de condiții extreme.

Omenirea poate scăpa de Apocalipsa venită din spațiu: Cine dispune de tehnologia care salvează Pământul? VIDEO

În experimentul condus de Krishnamurthy, chimiștii au pus cianura în locul metalelor. Studiul a descoperit că moleculele au urmat aceeași cale privind formarea vieții, dar cu mai puține etape și în condiții mai blânde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cianura, #aparitia vietii, #viata pamant, #supa primordiala Pamant, #elemente chimice, #hidrogen, #carbon , #descoperire