O sportivă legendară, de 5 ori campioană olimpică, s-a retras din activitate

Luni, 18 Martie 2024, ora 12:52
3424 citiri
O sportivă legendară, de 5 ori campioană olimpică, s-a retras din activitate
Laura Kenny FOTO Instagram

Sportiva britanică Laura Kenny, sportiva cu cele mai multe succese în ciclism, şi-a anunţat retragerea din activitate, informează BBC.

În vârstă de 31 de ani, Laura Kenny a câştigat cinci medalii olimpice de aur şi şapte titluri de campioană mondială într-o carieră remarcabilă pe pistă.

Ea a dat naştere celui de-al doilea copil în luna iulie şi, anterior, ţintise o a patra ediţie a Jocurilor Olimpice la Paris, în acest an.

Într-un interviu în exclusivitate pentru BBC Breakfast, Kenny a declarat: "Întotdeauna am simţit în adâncul sufletului meu că voi şti când va fi momentul potrivit. Am avut o explozie absolută, dar acum este momentul să agăţ bicicleta în cui".

Kenny, căsătorită cu fostul ciclist Sir Jason Kenny - care este cel mai decorat sportiv olimpic britanic - a adăugat: "Sacrificiile de a lăsa copiii şi familia acasă sunt într-adevăr destul de mari şi este într-adevăr o decizie importantă de luat. Din ce în ce mai mult, mă chinuiam să fac asta. Mai mulţi oameni mă întrebau ce curse făceam, ce tabere de antrenament mergeam - nu voiam să merg în cele din urmă şi la asta s-a ajuns. Am ştiut în momentul în care am avut aceste sentimente. Odată ce i-am spus lui Jase: "Nu cred că mai vreau să merg pe bicicletă", am început să mă simt uşurată"."

Kenny a dat naştere primului ei fiu, Albie, în 2017, după care s-a întors la ciclism, dornică să demonstreze că sportivii pot jongla cu cerinţele sportului şi cu maternitatea. După un avort spontan la sfârşitul anului 2021 şi o sarcină ectopică doar câteva luni mai târziu, soţii Kenny l-au avut pe cel de-al doilea fiu al lor, Monty, în 2023.

La începutul lunii martie, directorul de performanţă al British Cycling, Stephen Park, a declarat că Kenny avea doar "şanse mici" de a concura la Paris.

"Aveam aceste sentimente de ezitare", a spus Kenny.

"Să merg să câştig încă o medalie de aur, oricât de mult mi-ar plăcea să fac asta, nu-mi mai dădea energia pe care o doream. "Nu mă gândeam: "Chiar vreau să merg mai departe şi să câştig una". Mă gândeam: 'Chiar vreau să stau acasă cu copiii'", a spus ea.

Quarterly Report - Editia 4

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să abandoneze, miercuri, din motive medicale în prima rundă a turneului Trophee Clarins (WTA 125), dotat cu premii totale de 100.000 de...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#ciclism, #sportiva, #legenda, #retragere , #stiri din sport