Ciclonul din Marea Mediterană ajunge luni în România. Vremea se va schimba drastic

Duminica, 11 Februarie 2024, ora 11:20
16951 citiri
Ciclonul din Marea Mediterană ajunge luni în România. Vremea se va schimba drastic
Ploaie FOTO Unsplash

Weeekendul 10-11 februarie a adus temperaturi foarte ridicate în România, cu mult peste cele normale în această perioadă. Temperaturile de până la 23 de grade Celsius se datorează aerului cald ce vine dinspre nordul Africii, însă acest lucru se va schimba de luni, 12 februarie.

Ciclonul prezent în bazinul central al Mării Mediterane va avansa spre Peninsula Balcanică și, implicit, spre România. De luni după-amiază aria ploilor se va extinde în toate zonele țării, sunt așteptate ploi, averse, descărcări electrice în sud, sud-est. Dacă luni vor mai fi 18 - 19 grade Celsius, de marți este așteptată o răcire treptată de la o zi la alta, astfel că temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 14 grade. Va ploua marți și miercuri, iar la munte, la peste 1.500 metri altitudine vor fi lapoviță și ninsoare, a spus meteorologul Mihai Huștiu la Digi24.

Cod galben de vânt puternic

Duminică, până la ora 22.00 vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90...100 km/h. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 40...45 km/h, vor fi local și în restul țării.

De la ora 22.00 până luni la ora 18.00, codul galben se va restrânge, iar vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h. Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50...55 km/h.

Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor. Zonele în care se anunță ploi
Vreme de primăvară în majoritatea regiunilor. Zonele în care se anunță ploi
Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile se...
Primăvara vine cu temperaturi peste cele normale. Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie
Primăvara vine cu temperaturi peste cele normale. Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie
Administrația Națională de Meteorologie a emis marți, 20 februarie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până pe 18 martie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi...
#ciclon, #ploaie, #vremea, #prognoza meteo , #vremea