43 de milioane de minute pe zi! Atât s-a vorbit în Qatar la telefon pe timpul Mondialului

Sambata, 28 Ianuarie 2023, ora 09:02
1000 citiri
43 de milioane de minute pe zi! Atât s-a vorbit în Qatar la telefon pe timpul Mondialului
Cifrele din Qatar sunt impresionante FOTO facebook

Directorul Departamentului de Afaceri Tehnice din cadrul Autorității de Reglementare a Comunicațiilor (CRA), Ali Al Suwaidi, a dezvăluit că media zilnică de utilizare a datelor în timpul Cupei Mondiale FIFA Qatar 2022 a ajuns la 2.828 terabytes, cu o viteză medie de descărcare de 276 mbps în rețeaua 5G și o viteză medie de încărcare de 15 mbps.

El a adăugat că volumul mediu al apelurilor de voce efectuate în perioada respectivă s-a ridicat la aproximativ 43 de milioane de minute pe zi, cu o rată de succes de 99,8%.

Al Suwaidi a precizat că CRA a înregistrat cifre fără precedent în timpul Cupei Mondiale în domeniul gestionării spectrului de frecvențe și a emis peste 25.000 de autorizații pentru aplicații și echipamente radio.

În plus, peste 20.000 de echipamente radio au fost supuse procedurilor de testare a spectrului de frecvențe și au obținut eticheta necesară, ceea ce a permis titularilor de licențe respective să le utilizeze în locațiile oficiale ale turneului, a adăugat el.

El a precizat că CRA a alocat peste 3.700 de frecvențe tuturor părților, inclusiv o bandă de frecvențe exclusivă pentru sistemul de ascultare asistivă, astfel încât persoanele cu nevoi speciale să se poată bucura de atmosfera meciurilor din interiorul tuturor stadioanelor Cupei Mondiale, alături de alte frecvențe dedicate tehnologiei și inovației în fotbal, care au jucat un rol crucial în gestionarea meciurilor și în analiza evoluției acestora.

El a menționat că printre aceste tehnologii se numără tehnologia semiautomată de offside pentru a ajuta la identificarea cazurilor de offside, tehnologia de asistent video al arbitrului (VAR), tehnologia liniei de poartă, tehnologia de urmărire directă a jucătorului și a mingii și tehnologia de comunicare fără fir între arbitri.

#Cifre Qatar, #tehnologie, #telefonie, #Internet, #cupa mondiala , #stiri fotbal