Ministrul Cîmpeanu a publicat rezultatul analizei tezei de doctorat. Concluzia la care a ajuns comisia în urmă cu un an

Duminica, 28 August 2022, ora 18:48
3138 citiri
Ministrul Cîmpeanu a publicat rezultatul analizei tezei de doctorat. Concluzia la care a ajuns comisia în urmă cu un an
Ministrul Sorin Cimpeanu FOTO: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut public, duminică, raportul comisiei de analiză în cazul propriei teze de doctorat, pe care a susţinut-o în anul 2000.

Cîmpeanu a menționat că ”nu au fost constatate niciun fel de abateri de la normele de etică privind forma şi conţinutul tezei de doctorat” şi că nu a fost considerată oportună transmiterea lucrării în vederea altor verificări.

"Urmare a solicitării verbale, primită joi - 25 august 2022, în timpul unei conferinţe de presă, când mi s-a cerut pentru prima oară în mod direct să fac public rezultatul analizei propriei teze de doctorat, susţinută în anul 2000, am decis să postez acest document primit în urmă cu aproape un an.

În anul 1992, în urmă cu 30 de ani, atunci când am iniţiat cercetările doctorale pe o temă care a devenit esenţială în prezent, dar care era de pionierat la vremea respectivă - impactul asupra mediului înconjurător al unor activităţi antropice şi identificarea unor soluţii care să corespundă economiei circulare - nu am anticipat cât interes vor suscita rezultatele acestor cercetări pentru unele persoane", a scris Cîmpeanu pe Facebook.

El a menţionat că, ”în urma unei analize realizate de către specialişti în domeniu, dublată de verificarea prin intermediul celor mai utilizate softuri de detectare a similitudinilor (sistemantiplagiat şi Turnitin)”, a reieşit că ”teza de doctorat respectă normele eticii universitare şi deontologiei cercetării şi, în acelaşi timp, lucrarea are valoare ştiinţifică şi practică, fiind de actualitate şi în prezent, constituind o lucrare de referinţă în domeniul agriculturii ecologice, a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare şi, nu în ultimul rând, al protecţiei factorilor de mediu”.

Fără alte verificări

Cîmpeanu a arătat că din raport reiese că ”nu au fost constatate niciun fel de abateri de la normele de etică privind forma şi conţinutul tezei de doctorat”.

”Coeficientul de similitudine c1, care reprezintă ponderea procentuală din document şi conţine grupări de 5 cuvinte sau mai lungi, găsite în resursele internet, este de 0,87% faţă de pragul admis de 50% stabilit de acest soft ca indicând suspiciuni de plagiat. Coeficientul de similitudine c2, care reprezintă ponderea procentuală din document din perspectiva frazelor de 25% sau mai lungi, găsite în resursele internet, este de 0.00%...”.

Concluzia comisiei este că ”teza de doctorat este, în mod evident, rezultatul cercetărilor originale efectuate de către autorul acesteia în teren, într-o manieră continuă, vreme de 8 ani. În consecinţă, apreciem că nu este oportună şi nici motivată, în fapt şi în drept, o decizie de transmitere a tezei de doctorat analizate, în vederea altor verificări”.

Joi, ministrul Educaţiei a declarat că rezultatul comisiei care i-a verificat în 2021 teza de doctorat a fost unul "laudativ" şi că softurile antiplagiat au generat valori de câteva zeci de ori mai mici decât cele de la care se declanşează suspiciunea de plagiat.

Ministrul Educaţiei afirma pe 9 august 2021 că teza sa de doctorat este publică la Biblioteca Naţională şi a putut fi consultată ”în ultimii 20 de ani”.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Marea eroare făcut de Simona Halep în cazul de dopaj. Un ofițer anti-doping dezvăluie ce trebuia să facă
Marea eroare făcut de Simona Halep în cazul de dopaj. Un ofițer anti-doping dezvăluie ce trebuia să facă
În cadrul emisiunii „De vorbă cu Diaspora” de la Radio Gold FM, moderată de Mihai Rusu și Alin Stanciu, ofițerul de control anti-doping, Sorin Văleanu, a oferit detalii extrem de...
Creștere economică mai accelerată în 2024 și 2025 – TradeVille
Creștere economică mai accelerată în 2024 și 2025 – TradeVille
Creștere Economica Mai Accelerata In 2024 Si 2025 BNR estimează ca, in 2024 si 2025, vom asista la o creștere economica mai accelerata, fata de estimările precedente, pe fondul temperării...
#cimpeanu, #ministru, #educatie, #analiza, #teza doctorat plagiat , #ministrul Educatiei