Emilia Șercan, despre analiza tezei de doctorat a ministrului Cîmpeanu: ”Aflăm cu stupoare că la USAMV-B coeficientul de similitudine pentru verificare este de 50%”

Autor: N.G.
Duminica, 28 August 2022, ora 20:59
5924 citiri
Emilia Șercan, despre analiza tezei de doctorat a ministrului Cîmpeanu: ”Aflăm cu stupoare că la USAMV-B coeficientul de similitudine pentru verificare este de 50%”
Sorin Cimpeanu. Foto: gov.ro

O petiție pentru demiterea ministrului Educației Sorin Cîmpeanu a strâns în mai puțin de 48 de ore aproape 24.000 de semnături.

Emilia Șercan susține că ”dublul academician Sorin Cîmpeanu” încearcă să contracareze la nivel de imagine publică inițiativa prin care se cere demiterea sa, pin publicarea raportul de verificare asupra tezei sale de doctorat realizat de instituția pe care o conduce din 2012 – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București.

”Din acest raport aflăm, eu una aș putea zice chiar cu stupoare, că coeficientul de similitudine stabilit de USAMV-B pentru verificarea cu softul antiplagiat, de la care o teză de doctorat intră automat în verificare pentru suspiciune de plagiat, este de 50%!

Ca să se înțeleagă mai bine ce spun, universitatea în care dublul academician Sorin Cîmpeanu, cel mai mare apărător al plagiatorilor din țara asta, a stabilit pragul de alertă pentru verificarea unei teze de doctorat de 50%! Jumătate dintr-o teză!

Adică, doar dacă soft-ul indică 50% similitudine la USAMV-B – universitatea în care dublul academician taie și spânzură din 2012 – se alertează școala doctorală de acolo că ar fi o problemă cu o teză de doctorat. Dacă e 25%, e perfect! Dacă e 30% e excepțional! 35% e foarte bine! 40% e bine! 45% e acceptabil! 48% e satisfăcător!”, spune Emilia Șercan, cea care a dezvăluit în ultimii ani plagiate în tezele de doctorat ale mai multor persoane publice, printre care și premierul Nicolae Ciucă.

#cimpeanu, #ministru, #teza doctorat plagiat, #Emilia Sercan , #doctorat