„E un lux!”. Cetățenii unui important oraș al României au ajuns să semneze petiții prin care cer primăriei amenajarea unei săli de cinema

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 22:10
4697 citiri
„E un lux!”. Cetățenii unui important oraș al României au ajuns să semneze petiții prin care cer primăriei amenajarea unei săli de cinema
Faleza Tulcea / Foto: Ziare.com, Andi Miron

Tulcea, reședința județului cu același nume, are o problemă rar întâlnită în ziua de azi, când divertismentul înregistrează încasări-record. Cetățenii din orașul cu ieșire la Dunăre semnează petiții pentru ca Primăria să le facă un cinematograf.

Ziare.com a vorbit pe marginea acestui subiect cu inițiatoarea proiectului, Tatiana Halit, consilier local:

„Am inițiat o campanie de strângere de semnături în Tulcea, am realizat și un sondaj. Proiectul a fost discutat în cadrul dezbaterii bugetului local al Primăriei Tulcea.

Am avut discuții cu domnul city-manager. M-a informat că Primăria Tulcea discută cu un parteneriat cu mall-ul Coral, un centru comercial micuț. E posibil, la un moment dat să avem acele săli.

În urma cercetării noastre, au fost foarte mulți care au confirmat că-și doresc un cinematograf în Tulcea. Nici nu știu de când nu mai avem. Din păcate, cinefilii sunt nevoiți să se deplaseze la Constanța, la sălile de acolo, din centrele comerciale”, a declarat consilierul local, vicepreședinte USR.

Un serviciu banal, greu de concretizat în Tulcea

Administrația locală de la PNL nu ar fi oferit prea mult credit acestui proiect, susține consilierul local.

„Pe mine, ce m-a deranjat când am propus prima dată proiectului către primar, a fost că a spus ‘nu este de utilitate publică’. Totuși, eu ceream pentru cetățeni. Cum adică nu e de utilitate publică?

Cineva din Primărie mi-a spus că nu e nevoie de cinematograf, pentru că ‘tineretul e cu Netflix’”, a mai declarat Halit.

Tulcea este un oraș industrial, port pentru navele de pasageri, precum și pentru cele care transportă produse industriale, mai ales materii prime. Principalele atracții ale orașului, pentru turiști, sunt Faleza „Ivan Patzaichin”, respectiv plimbările cu barca sau cu vaporașul pe Dunăre.

În 2024, în România, existența cinematografelor în orașe a ajuns o banalitate, dar cu anumite excepții, se pare. Și în social media, tulcenii ironizează această problemă.

 • 124 de kilometri sunt între Tulcea și Constanța. Distanța poate fi parcursă în aproximativ două ore. Dacă nu înnoptează la Constanța, cetățenii vor avea de umblat patru ore pe drumuri, într-o singură zi;
 • 80.000 este aproximativ populația municipiului Tulcea;
 • Vezi AICI „TOP cele mai urâte orașe din România”.
 • Quarterly Report - Editia 4

  Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
  Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
  De două decenii, marile lanțuri de magazine străine controlează autoritar retailul alimentar din România. Magazinele românești și producătorii autohtoni au avut de suferit, însă noi...
  Noi imagini de pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Umbrărescu a scos cele mai mari utilaje VIDEO
  Noi imagini de pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Umbrărescu a scos cele mai mari utilaje VIDEO
  Dorinel Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei (A7). Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a publicat imagini spectaculoase de pe lotul 4...
  #cinema, #tulcea, #investitii, #petitie , #stiri sociale