Ciolacu anunță adoptarea pragului de 9.000 de lei : ”Miercuri va pleca la promulgare”

Autor: N.G.
Vineri, 31 Martie 2023, ora 16:23
3747 citiri
Ciolacu anunță adoptarea pragului de 9.000 de lei : ”Miercuri va pleca la promulgare”
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că legea va pleca la promulgare din Camera Deputaților cu pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu, propus de Ministerul Justiției.

„Miercuri această lege va pleca din Camera Deputaților cu 9.000 de lei, pragul propus de Ministerul Justiției. Eu am așteptat o propunere tehnică a specialiștilor. Ea a venit de la Ministerul Justiției și eu și primul ministru ne-am asumat-o”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a susținut că nu a știut despre propunerea ca pragul să fie de 250.000 de lei, așa cum s-a votat la Senat: „Eu am fost anunțat de o singură cifră, 9.000 de lei, am luat act din declarația Ministerului Justiției”.

Ciolacu a completat că, în mod normal, Ministerul Justiției trebuia să prezinte de la început un prag pentru abuzul în serviciu.

Marcel Ciolacu a explicat că trebuie stabilit un prag pentru că există o decizie a Curții Constituționale în acest sens, „dacă vrem să fie legea constituțională, să fie promulgată și să ne îndeplinim jalonul din PNRR”.

#Ciolacu, #prag, #abuz in serviciu, #lege , #stiri Marcel Ciolacu