Ciolacu: "Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia şi actul de guvernare"

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 10:59
1717 citiri
Ciolacu: "Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia şi actul de guvernare"
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 4 aprilie, că speră ca noul scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia şi actul de guvernare.

"Eu sper că acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliţia şi actul de guvernare. După ultimele discuţii avute cu premierul consider că suntem într-o logică normală. În rest, sunt problemele interne ale PNL", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat cum vede schimbarea lui Florin Cîţu din funcţia de preşedinte al PNL.

El a adăugat că românii aşteaptă de la coaliţia de guvernare decizii şi măsuri care să diminueze efectele scumpirilor din zona energiei.

Întrebat dacă după plecarea lui Cîţu din fruntea PNL coaliţia de guvernare va funcţiona mai bine, Ciolacu a afirmat: "Eu nu cred nimic. Eu cred că românii aşteaptă de la noi anumite decizii şi anumite măsuri.

Avem de-a face cu scumpiri şi cu o inflaţie, ştim de unde au pornit toate aceste lucruri, nu am nicio reţinere să o spun, de la liberalizarea haotică în zona energiei, asta este, trebuie să şi-o asume cei care au făcut acest lucru şi în acest moment intrăm pe efectele acestor scumpiri exagerate la energie să le diminuăm. Vor fi şi scheme de ajutor în zona economică, sunt mai multe variante, unele convenite, unele neconvenite cu membrii coaliţiei".

Florin Cîţu şi-a anunţat sâmbătă, 2 aprilie, demisia de la conducerea PNL, el precizând că şi-a înregistrat demisia la partid, deşi ar fi vrut să şi-o prezinte în faţa colegilor din Biroul Executiv, dar aceştia nu au venit la şedinţă.

Și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat că îşi va anunţa demisia din funcţia de secretar general al partidului, el precizând că nu vrea să participe la un asemenea bâlci.

Acesta a precizat că va discuta zilele următoare cu premierul Nicolae Ciucă pentru a îşi înainta demisia din funcţia de ministru al Investiţiilor sau Proiectelor Europene. El a adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

Gheorghe Flutur a fost validat de către liberali, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, pentru preluarea interimară a funcţie de preşedinte, iar Lucian Bode va fi secretar general interimar al formaţiunii, potrivit unor surse politice.

Eveniment Quarterly Report

Persoana care a însoțit-o pe Simona Halep la prima apariție publică a tenismenei după aflarea suspendării de 4 ani FOTO
Persoana care a însoțit-o pe Simona Halep la prima apariție publică a tenismenei după aflarea suspendării de 4 ani FOTO
Simona Halep a participat la un eveniment public, aceasta fiind prima apariție după multe zile în care a stat departe de ochii lumii, în contextul scandalului de dopaj în care a primit o...
Gigi Becali a făcut scandal la tv în toiul nopții. De cine s-a luat patronul FCSB
Gigi Becali a făcut scandal la tv în toiul nopții. De cine s-a luat patronul FCSB
Gigi Becali (65 de ani) a intrat în direct la Fotbal Club, de la Digi Sport, după FCSB - ”U” Cluj 2-2 și a avut ceva de împărțit cu Ionel Dănciulescu (46 de ani). El l-a atacat pe...
#Ciolacu, #scandal, #PNL, #coalitie, #guvernare, #Florin Citu , #stiri politice