Meritocrația marca Cioloș. Pe cine a instalat liderul USR într-o sinecură la Senat: fost ministru susținut de Dragnea, apropiat de Dan Voiculescu

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 15:39
8865 citiri
Meritocrația marca Cioloș. Pe cine a instalat liderul USR într-o sinecură la Senat: fost ministru susținut de Dragnea, apropiat de Dan Voiculescu
Ciprian Bucur s-a remarcat cu puține lucruri în cariera politică, dar a făcut un shooting foto profesionist pentru a-și promova munca de funcționar public FOTO Facebook/ Ciprian Bucur

Dacian Cioloș și Anca Dragu, proveniți din vechiul PLUS, l-au susținut pe Ciprian Bucur pentru funcția de secretar general adjunct al Senatului, deși apropiații lui Dan Barna, care controlează forul de conducere al USR, s-au opus vehement, susțin surse politice pentru Ziare.com.

În 2015, Bucur a fost instalat de Liviu Dragnea în Guvernul Cioloș. În legislatura 2012-2016, Bucur a fost consilierul unui deputat PC, partidul condus de Dan Voiculescu.

Ciprian Bucur s-a făcut remarcat pe holurile Parlamentului în urmă cu 10 ani, când organiza mapa de lucru a deputatului Bogdan Ciucă, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților în legislatura 2012-2016. Bogdan Ciucă era membru PC, partidul condus la acea vreme de Dan Voiculescu.

”Ciucă nu era un simplu membru de partid, era unul dintre oamenii de încredere ai lui domn’ profesor Voiculescu, care avea o mare influență politică în acele timpuri. Iar Ciprian Bucur îi căra mapa fie lui Ciucă, fie lui Nica, vicepreședintele comisiei juridice”, susține unul dintre parlamentarii PSD care au activat în acea perioadă în Comisia Juridică a Camerei Deputaților.

În 2013, PSD a încercat pentru prima dată să măcelărească legislația penală. Episodul a rămas în istorie drept ”marțea neagră” din Parlament. ”Pe lângă Florin Iordache, care a fost și atunci capul răutăților, Bogdan Ciucă e unul dintre autorii acelui episod, pentru că era președintele Comisiei Juridice”, susțin sursele citate. Patru ani mai târziu, Florin Iordache, în calitate de ministru al Justiției în Guvernul Grindeanu, scria celebra OUG 13, prin care încerca să-l salveze de pușcărie pe Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Ciprian Nica, vicepreședintele Comisiei Juridice din acea vreme, a fost declarat turnător al Securității printr-o decizie definitivă a Curții Supreme.

În noiembrie 2015, Ciprian Bucur a fost promovat de Liviu Dragnea ca ministru pentru relația cu Parlamentul în Guvernul Cioloș. Cooptarea unor miniștri PSD în guvernul tehnocrat a fost condiția impusă de Liviu Dragnea pentru a vota Executivul Cioloș.

La audierile din Parlament, toți miniștrii propuși de Cioloș au fost torpilați cu întrebări și comentarii de aleșii social-democrați, mai puțin Ciprian Bucur. Ministrul pentru relația cu Parlamentul nu doar că n-a primit nicio întrebare, dar aleșii PSD l-au încurajat constant în timpul audierilor, spunându-i că este ”cel mai bun ministru din guvernul acesta”.

Ciprian Bucur va câștiga 13.000 de lei lunar în contul sinecurei de la Senat.

Anul trecut, Ciprian Bucur a fost susținut de Dacian Cioloș pentru funcția de secretar general al Senatului, iar la începutul acestei săptămâni Bucur a primit din nou sprijinul USR, de această dată pentru funcția de secretar general adjunct. Dincole de vechile legături cu PSD și proptelele USR, Ciprian Bucur s-a bazat și pe voturile PNL pentru noua sinecură în care a fost instalat.

#ciprian bucur, #meritocratie ciolos, #sinecura usr senat, #Anca Dragu, #Liviu Dragnea, #apropiat dan voiculescu , #Dan Barna