Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 15:01
7145 citiri
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești.

Primarul spune că fosta administrație a emis certificate pentru construirea blocurilor, însă PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță.

”Ceva frumos: am fost amendat cu 10.000 de lei.

Inspectoratul de Stat pentru Construcții mi-a ars două amenzi pentru că nu am prelungit/reînnoit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor turnuri în Parcul Grozăvești.

Informații de context:

Fosta administrația a emis două certificate de urbanism pentru construirea în parcul Grozăvești a unor blocuri cu 20+ de etaje. Deoarece PUZ-ul în baza căruia au fost emise a fost anulat definitiv în instanță (unul dintre motive fiind chiar schimbarea regimului de construire în Parcul Grozăvești), mi se pare aiurea să fiu obligat să prelungesc certificatele de urbanism emise în baza PUZ-ului anulat. În interpretarea ISC a Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, deoarece procesul de autorizare a fost inițiat anterior anulării PUZ-ului Sectorului 6, aș fi obligat să emit automat prelungirea. Apoi, ar urma, automat să fiu obligat să emit autorizația de construire.

Acum, am spus-o repetat: eu voi proteja interesul public, spațiul verde, urbanismul de calitate cu toate forțele mele. Răul a fost deja făcut în multe situații iar în capul meu se sparg PUZ-uri și PUD-uri votate iresponsabil în mandatele anterioare. Sunt multe. Până acum am păzit ce am putut păzi, de acum vor începe să vină după mine. Nu-i nimic, pentru mine este important să am dreptatea și pe dumneavoastră de partea mea.

Dedic aceste rânduri contestatarilor mei (puțini, ce-i drept) din cartierul Grozăvești pentru al căror drept la urbanism de calitate lupt, nu de ieri de azi, ci de doi ani de zile”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ce a pățit un antrenor după ce s-a luat de un asistent care mânca un sanwich
Ce a pățit un antrenor după ce s-a luat de un asistent care mânca un sanwich
Antrenorul echipei Sheffield United, Chris Wilder, a fost amendat cu 11.500 de lire sterline pentru că a criticat arbitrajul şi a denunţat "lipsa de respect" arătată de un asistent care a...
Trump s-a comparat cu Navalnîi mort în închisoare, după ce a fost amendat cu 355 de milioane de dolari. „O formă de comunism sau fascism”
Trump s-a comparat cu Navalnîi mort în închisoare, după ce a fost amendat cu 355 de milioane de dolari. „O formă de comunism sau fascism”
Fostul președinte al Americii, Donald Trump a fost amendat vineri cu 355 de milioane de dolari cu privire la fraudă financiară. Acesta nu a ezitat să-şi compare soarta cu cea a opozantului rus...
#Ciprian Ciucu primar, #amenda, #grozavesti, #blocuri, #PUZ , #stiri ciprian ciucu