Ciprian Ciucu, mesaj dur la adresa coaliției PNL-PSD: „Tărăganarea adoptării certificatului verde în parlament demonstrează o profundă criză de leadership”

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 07:17
2462 citiri
Ciprian Ciucu, mesaj dur la adresa coaliției PNL-PSD: „Tărăganarea adoptării certificatului verde în parlament demonstrează o profundă criză de leadership”
Ciprian Ciucu, presedinte PNL Sector 6 FOTO Hepta

Președintele PNL București și primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a criticat marți, 29 decembrie, modul în care actuala coaliție PNL-PSD evită adoptarea certificatului verde. Acesta susține că pur și simplu ne-adoptarea acestei măsuri elementare demonstrează faptul că alianța aflată la guvernare trece printr-o criză de lideri, incapabili să ia măsuri nepopulare dar corecte.

„Avalanșa de grobianism m-a făcut sa setez postarea doar pentru prieteni. Antivaxerii s-au invitat unii pe alții aici, și nu am stomac de ei, chiar daca sunt politician.

---

Tărăganarea adoptării certificatului verde în PARLAMENT demonstrează o profundă criză de leadership, în care o mega coaliție nu poate impune o măsură simplă și de bun simț, din calcule electorale. Liderii adevărați își asumă iclusiv decizii nepopulare, dar CORECTE, pentru că nu sunt lideri pentru a-și conserva încrederea populației, ci pentru a lua deciziile bune pentru societate, iar lumea să meargă mai departe cu sau fără ei. Într-o țară cu o rată de vaccinare ca a noastră nici nu trebuie sa mai stam la discuții. Iar șoșocii și alți vadimi mai mici ar trebui luați pe sus pentru subminarea sănătății publice.

Altfel, am putea conduce țara pe bază de sondaje de opinie și bruma asta de democrație sa denatureaze în forma ei platoniană corespunzătoare, anarhia. Și așa nu suntem foarte departe de anarhie iar autoritatea publică doar autoritate nu mai este”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a avut și o reacție dură la adresa vecilor de comentarii anti-vaccin.

„Aceleași acuzații de doi lei cu nazism și comunism. Hai ca puteți mai mai mult, ce naiba... Pe bune, chestiile astea circula pe Facebook de când e facebookul. Hai, comparati-ma cu Hitler, cu Stalin, cu Mao. Pe bune, ați rămas la aceleași etichete de atâta timp pe care le vanturati peste tot pe unde nu va sunt confirmate prejudecățile. Hai ca puteți mai mult. Eu nu sunt decât pentru dreptul la viata în societate, intr-o lume bazată pe decizii stiintifice, in condiții de pandemie, dar e ok, sunt eu nazist (sic!). Oricum nu ma așteptăm la un dialog civilizat, ci îmi confirmați ca, cei care nu sunteți de acord, nu puteți dialoga fără jigniri și atac la persoană. Ăștia suntem ca societate”, a răspuns el într-un comentariu.

Rafila: Important e să avem un instrument înainte de începerea problemelor unui nou val

Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat zilele trecute, la postul B1 TV, despre problema legii certificatului verde COVID, în contextul în care liderii coaliţiei au convenit să elimine din proiect condiţionarea accesului la job de acest document.

"Din punct de vedere tehnic, profesional, răspunde cerinţei de a pune la îndemâna autorităţilor un instrument de sănătate publică care să încetinească transmiterea infecţiilor şi care să stimuleze vaccinarea sau să stimuleze testarea. Nu sunt specialist în drept constituţional. Rămâne de văzut dacă acest proiect va fi adoptat într-o formă sau alta. Pe mine nu mă interesează forma prin care este adoptat, că este adoptat prin Parlament sau prin asumarea răspunderii, important este să avem un instrument, mai ales înainte de începerea problemelor pe care ar putea să le genereze un nou val pandemic", a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a transmis că rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acest proiect.

"Oricum a fost o perioadă de câteva zile de sărbătoare, a fost un răgaz bun. Aşteptăm următoarea perioadă ca să putem răspunde întrebărilor dumneavoastră", a adăugat Alexandru Rafila.

Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
Senatoarea Diana Șoșoacă a devenit din nou virală după ce a venit cu ideea de a-și pune telefonul în frigider, pentru că acesta s-a încins în timpul unui live pe rețelele de socializare....
Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
Numărul doi al NATO a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că nu vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Acesta a declarat că este „convins” că anul 2024 va fi anul...
#Ciprian Ciucu primar, #coalitia PSD PNL, #certificat verde , #stiri ciprian ciucu
  1. Grijile pe care oamenii de peste 80 de ani regretă că și le-au făcut când erau tineri. Mărturisirile care te vor pune pe gânduri
  2. Opt soldați israelieni, morți într-o explozie la Rafah, sudul Fâșiei Gaza
  3. Două persoane cu fracturi la picioare pe trasee din Argeș și Sibiu. Salvamontiștii intervin cu elicopterul SMURD
  4. S-au stabilit regulile dezbaterii televizate dintre Biden și Trump. Ce nu vor avea voie să facă cei doi prezidențiabili
  5. Republica Moldova, vizitată de președintele unei importante țări europene. Măsuri de maximă securitate la Chișinău
  6. Imagini ale unui important segment din Autostrada Transilvaniei. Viaductele sunt înălțate iar termenul de finalizare este in 2026 VIDEO
  7. Bărbat afgan, împușcat mortal de poliția germană după ce și-a ucis un conațional și a rănit alte trei persoane care se uitau la Euro 2024
  8. Femeie bătută de fiul de 29 de ani. La venirea polițiștilor, tânărul a amenințat că se sinucide apoi a revenit cu un cuțit. Cum s-a încheiat totul
  9. Mâncărurile preferate ale soților Zelenski. Prima doamnă a Ucrainei colaborează cu un câștigător la MasterChef
  10. Rusia și Belarusul nu vor participa la Adunarea Parlamentară a OSCE de la București. Interdicția impusă de diplomații români