Ciprian Ciucu a dat proba sportivă la concursul de angajare pentru Poliţia Locală Sector 6: ”Nu sunt foarte ușoare, nici foarte grele”

Luni, 10 Aprilie 2023, ora 14:49
4060 citiri
Ciprian Ciucu a dat proba sportivă la concursul de angajare pentru Poliţia Locală Sector 6: ”Nu sunt foarte ușoare, nici foarte grele”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 FOTO Facebook/ Ciprian Ciucu

Pe 11 locuri la Poliţia Locală Sector 6 s-au înscris 63 de persoane şi au trecut mai departe 30 de persoane, după proba sportivă eliminatorie din cadrul concursului de angajare, fiind prima oară când e introdusă această probă în examen. Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a testat şi el proba viteză.

Potrivit comunicatului de presă al Primăriei Sectorului 6, proba sportivă implică alergare viteză pe 50 de metri în minimum 8-11 secunde, în funcţie de sex şi de categoria de vârstă, alergare rezistenţă pe 600 de metri pentru femei şi 800 de metri pentru bărbaţi, 10-20 de abdomene în 30 de secunde, pentru femei, şi tot atâtea flotări într-un minut, pentru bărbaţi. Astfel de teste au avut de dat luni cei 53 de candidaţi, înscrişi pe 11 locuri de la Biroul Intervenţii şi Compartimentul Ridicări Autoturisme Oprite Neregulamentar, mai indică sursa citată.

„Astăzi, pe o vreme foarte bună, la Liceul cu profil sportiv Mircea Eliade, se dau aceste examene, pe acelaşi barem ca la Academia de Poliţie. Proba sportivă a fost introdusă tocmai pentru că vrem ca poliţişti locali să aibă condiţie fizică şi să facă mai mult teren. Este foarte important pentru mine să avem poliţişti implicaţi, să iasă din maşini, să fie activi în comunitate, să intervină şi să fie foarte bine pregătiţi. Cei care s-au înscris la aceste probe par să fie în formă, ceea ce-mi dă încredere că avem o bază de selecţie foarte bună. Probele nu sunt foarte uşoare, nici foarte grele. Sunt accesibile”, a declarat primarul Ciprian Ciucu, conform sursei menţionate.

Pentru a încuraja candidaţii, edilul Ciprian Ciucu a participat şi el la proba viteză pe 50 de metri, unde a scos 7,6 secunde, fără încălzire prealabilă. Timpul cel mai mic de 8 secunde a fost impus pentru bărbăţii până în 30 de ani.

Majoritatea candidaţilor au mărturisit că visează de mici să îmbrace haina de poliţist.

„Sunt fostă sportivă de performanţă şi vreau un job mai activ. Până acum am avut muncă de birou, apoi am fost şi sunt antrenor. Am zis să combin un pic utilul cu plăcutul. Sunt sigură că aş putea ajuta pe partea de ordine publică şi disciplină”, a explicat Raluca, de 31 de ani.

Marcu Cris urmează să împlinească 26 de ani, iar cadoul pe care şi-l doreşte cel mai mult e să treacă examenele de angajare.

„De când eram mic mi-am dorit să fiu poliţist şi cred că e o ocazie bună. Am fost cu fotbalul până acum, dar din cauza unei conjuncturi, s-a oprit acest drum. Dacă aş intra, aş rămâne până la adânci bătrâneţi, mă văd ieşind la pensie din meseria asta”, a precizat Marcu Cris.

„Este un vis de-al meu să devin poliţist pentru oameni în primul rând, pentru ordine, pentru disciplină. Până acum am lucrat în vânzări. Am un copil şi nu prea mi-am permis să merg mai sus. Acum e momentul meu”, a adăugat Mihaela, o altă candidată.

După proba sportivă de luni, candidaţii declaraţi admişi vor merge mai departe la proba scrisă, care va avea loc la data de 20 aprilie.

19 posturi sunt, în total, scoase la concurs la Poliţia Locală Sector 6, conform sursei amintite: cinci în cadrul Biroului Intervenţii; şase la Compartimentul Ridicări Autoturisme Oprite Neregulamentar; trei la Serviciul Proximitate şi Evidenţă Persoane, Direcţia Ordine Publică; cinci în cadrul Biroului Vehicule Abandonate, Direcţia Inspecţie.

Quarterly Report - Editia 4

Scandal în Poliție: Diana Șoșoacă s-a filmat pe o motocicletă a forțelor de ordine purtând și casca unui agent VIDEO FOTO
Scandal în Poliție: Diana Șoșoacă s-a filmat pe o motocicletă a forțelor de ordine purtând și casca unui agent VIDEO FOTO
După ce Diana Şoşoacă a postat pe reţelele de socializare un clip în care se urcă pe o motocicletă a Poliţiei, purtând o cască de poliţist, Poliţia Română a demarat verificări....
Bărbat de 44 de ani găsit mort în timp ce construia o bombă în propria casă. Materialele folosite ar fi explodat
Bărbat de 44 de ani găsit mort în timp ce construia o bombă în propria casă. Materialele folosite ar fi explodat
Un bărbat de 44 de ani din Fetești, județul Ialomița, a murit în timp ce încerca să confecționeze acasă o bombă. Polițiștii au găsit resturi de explozibil în camera în care a fost...
#Ciprian Ciucu primar, #proba sportiva, #politie, #sector 6 , #stiri ciprian ciucu