Ciprian Ciucu anunță că a fost aprobat cel mai mare proiect cu fonduri europene nerambursabile din istoria Sectorului 6: ”Vom scăpa de tomberoanele infecte de lângă blocuri”

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 14:35
13902 citiri
Ciprian Ciucu anunță că a fost aprobat cel mai mare proiect cu fonduri europene nerambursabile din istoria Sectorului 6: ”Vom scăpa de tomberoanele infecte de lângă blocuri”
În Sectorul 6 vor fi înființate 886 de puncte de precolectare FOTO Facebook / Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat marți, 29 noiembrie, că a fost aprobat proiectul instituției pentru managementul integrat al deșeurilor.

Potrivit edilului, proiectul are o valoare de 130 de milioane de lei și va fi finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Vor fi înființate 886 de puncte de precolectare, dintre care 743 vor fi subterane, iar 143 supraterane.

”Vor fi securizate și automatizate, colectare pe 4 fracții: plastic și metal/ hârtie și carton/ bio/ rezidual.

Vestea bună este că o să scăpăm de tomberoanele acelea de gunoi infecte de lângă blocuri. Vestea pentru unii mai puțin bună este că fiecare dintre noi trebuie să participe și să își schimbe comportamentul de aruncare gunoiului. Nu va fi ușor, de aici emoțiile mele și nevoia ca dumneavoastră să aderați la această idee!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primăria a identificat aproximativ 1.000 de terenuri pe care să putem amplasa viitoare puncte de precolectare selectivă.

”Am făcut 1.000 de ridicări topo! Sper că vă imaginați volumul de muncă! Am scris proiectul iar POIM în va finanța cu 130.375.056 lei. Acești bani erau pe punctul de a fi pierduți pentru România, pentru București! Dar print-un efort fabulos de un an de zile, am reușit, împreună cu colegii mei să primim această finanțare!

Vom reveni în viitorul apropiat cu detalii despre cum va funcționa sistemul, cum se va face colectarea, în ce zile. Acum urmează o perioadă extrem de grea, de încărcată (....) Volumul de muncă este enorm. Șansa de a ne civiliza și scăpa de mizeria tomberoanelor este pe măsură!”, a mai scris Ciprian Ciucu.

Primarul a adăugat că este ”primul proiect de o asemenea anvergură care poate contribui semnificativ ca România să nu intre în procedură de “infringement” cu Comisia Europeană din cauza faptului că nu deviem suficient de la groapă, că nu reciclăm”.

Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
Senatoarea Diana Șoșoacă a devenit din nou virală după ce a venit cu ideea de a-și pune telefonul în frigider, pentru că acesta s-a încins în timpul unui live pe rețelele de socializare....
Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
Numărul doi al NATO a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că nu vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Acesta a declarat că este „convins” că anul 2024 va fi anul...
#Ciprian Ciucu primar, #sectorul 6 capitala, #reciclare deseuri, #proiect fonduri nerambursabile , #stiri ciprian ciucu
  1. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  2. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  3. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”
  4. Un nou protest pentru renumărarea voturilor de pe 9 iunie, organizat în Piața Victoriei. Ce transmit organizatorii participanților
  5. Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
  6. Mircea Geoană, discurs cu iz electoral: ”România are nevoie să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate”
  7. George Simion, despre candidatura pentru funcția de președinte al României: „Am făcut multe greşeli, dar am fost capabil să ajung până aici”
  8. Un lider liberal în plin elan propagandistic. Florin Roman: ”Rezultat fabulos pentru PNL la alegerile locale”
  9. Ciprian Ciucu, primarul de la Setorul 6, îl vede pe Nicolae Ciucă la Cotroceni: ”E un om bun, un om bine-intenţionat. Nu e un ticălos”
  10. Conducerea AUR a decis ca George Simion să fie candidatul partidului pentru funcția de președinte al României