Colindătorii cu boxe, noua plagă abătută asupra României la pachet cu petardele. "N-au nimic în comun cu tradiționalul"

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 15:45
6658 citiri
Colindătorii cu boxe, noua plagă abătută asupra României la pachet cu petardele. "N-au nimic în comun cu tradiționalul"
Colindători cu boxe fotografiați în Sectorul 6 FOTO Facebook/Ciprian Ciucu

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a transmis miercuri, 8 decembrie, că a decis să nu autorizeze comercializarea de produse pirotehnice, însă Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția Municipiului București au dat avize cu nemiluita.

Edilul spune că nu înțelege cum de cele două instituții „și-au permis să dea un astfel de aviz”.

„Am decis că Primăria Sectorului 6 să nu autorizeze comercializarea de produse pirotehnice pe aria Sectorului 6. Pocnitorile produc un mare disconfort populației, aceste manifestări nu au nimic în comun cu “tradiționalul”.

Aflu că Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția Municipiului București au avizat așa ceva în Sectorul 6. Eu nu știu cum aceste instituții și-au permis să dea un astfel de aviz pentru depozitarea și comercializarea unor astfel de produse într-o baracă dintr-o parcare. Din punctul meu de vedere este vorba despre inconștiență, pericolul este evident.

M-aș fi așteptat că după nenorociri precum Colectiv să fie mai atente. Pentru că nu avem atribuții să o închidem (doar poliția națională are) am dispus Politiei Locale să supravegheze acea locație non-stop și să strângă dovezi dacă vor comercializa minorilor astfel de produse, pentru a le prezenta Primăriei Generale (Poliția Municipiului București și-a dat avizul!) și Poliției MAI.

Din câte am înțeles alte primării de Sector au dat autorizații pentru așa ceva”, a transmis Ciprian Ciucu.

De asemenea, primarul Sectorului 6 s-a arătat nemulțumit de „colindele de la boxe”, în contextul în care, în tot Bucureștiul, răsună colinde la boxe înainte de sărbători.

„Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde. Cum spunea un locuitor al Sectorului 6, “În cazul colindelor, nu este vorba de o boxa plimbata... Este vorba despre altceva (modestie, talent, implicare, tradiție)”. Colindătorii sunt bine primiți în Sectorul 6, dar nu cu boxe date la maxim printre blocuri, nu cu înregistrări cu munca altora. Aviz colindătorilor cu boxe, doar ieri Poliția Locală a dat 21 de amenzi pentru tulburarea liniștii publice. În Sectorul 6 așteptăm colindători adevărați! Sărbători liniștite!

P.S. LA secțiunea comentarii aveți avizul ITM”, a mai scris edilul.

#colinde boxa, #pocnitori, #artificii, #sarbatori, #ciprian ciucu, #sector 6, #colinde, #petarde, #amenzi pocnitori , #stiri ciprian ciucu