Edilul sectorului 6 despre greșelile primăriței Clotilde Armand: „A atacat PNL în loc să și-l fidelizeze”

Duminica, 12 Decembrie 2021, ora 13:03
2823 citiri
Edilul sectorului 6 despre greșelile primăriței Clotilde Armand: „A atacat PNL în loc să și-l fidelizeze”
Ciprian Ciucu (stânga) alături de Clotilde Armand. FOTO: Facebook / Clotilde Armand

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, afirmă că edilul general Nicuşor Dan se bucură de sprijinul necondiţionat al PNL Bucureşti, dar anunţă că va sosi un moment în care acest sprijin va fi unul condiţionat de realizarea unor reforme. Despre șefa Sectorului 1, Clotilde Armand, Ciucu spune că aceasta „a atacat PNL în loc să și-l fidelizeze”.

Ciucu, șef al PNL Bucureșt, îl critică pe Nicușor Dan pentru că nu a realizat reforma aparatului propriu al primăriei şi susţine că acesta trebuie să înţeleagă că singur trebuie să-şi construiască o majoritate în Consiliul General.

„Se bazează de şase luni, dar de două-trei luni, a trecut vara m-am implicat şi eu mai activ. I-am dat tot sprijinul de care a avut nevoie până acuma, necondiţionat. Numai că o să vină momentul în care o să vină condiţionat, pentru că sunt reforme care întârzie. Aparatul Primăriei este complet nereformat”, a declarat Ciprian Ciucu duminică la Prima TV.

Edilul sectorului 6 mai spune că oamenii din subordinea lui Nicuşor Dan nu fac ceea ce trebuie făcut pentru ca unele proiecte să avanseze.

„De două săptămâni mă chinui şi sunt pe telefoane cu Primăria Municipiului Bucureşti să-i conving să le dau 10 milioane de lei. Să le dau bani, şi ăştia nu fac hârtiile. Pentru prelungirea Ghencea, trebuie să facem nişte exproprieri acolo, să poată avansa. Tot anul a avut banii ăştia în buget. Trebuie să facă nişte exproprieri. Nu le pasă, nu-i interesează. Nu zic lui Nicuşor Dan nu-i pasă. Lui Nicuşor Dan îi pasă şi încă foarte mult. Dar nivelul de sub el şi nivelul de mai jos, aici e problema”, mai spune Ciprian Ciucu.

Acesta consideră că Nicuşor Dan nu trebuie să aştepte la preşedinţii organizaţiilor din Bucureşti ale altor partide pentru a avea o majoritate în Consiliul General, ci să îşi formeze singur o majoritate.

„E treaba primarului, asta nu înţeleg foarte mulţi, este efectiv treaba primarului ca să-şi creeze majoritatea. Nu trebuie să i-o creeze nici Ciucu şi nici Firea şi nici Voiculescu lui Nicuşor Dan, Trebuie să şi-o creeze singur. Asta trebuie să înţeleagă. Orice primar trebuie să înţeleagă acest lucru, trebuie să ai o majoritate, altfel nu faci nimic”.

Ciucu spune că are „o relaţie ok la nivel uman” cu liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu. În ceea ce priveşte relaţia PNL cu USR în Capitală, liderul PNL Bucureşti spune că situaţia diferă de la un sector la altul.

Cum descrie Ciucu relația cu Clotilde Armand

„La sectorul 3 colaborează foarte bine, de exemplu. La sectorul 1 se urăsc de moarte şi încerc să-i conciliez. La sectorul 6 iarăşi, ne înţelegem pentru că nu iau nicio decizie, nu pun ceva în transparenţă fără să le cer acordul şi să-i conving pe cei de la USR. (...) Şi la Capitală nu merg lucrurile ok, nici consilierii PNL nu sunt mulţumiţi”, mai spune primarul.

Ciucu a vorbit şi despre omologul său de la sectorul 1, Clotilde Armand.

„Eu cred că este sinceră în demersul ei, cred acest lucru. Modul în care o face şi armele pe care le-a ales, şi fronturile prea multe deschise şi faptul că nu a ştiut să-şi ţină PNL aproape şi că a atacat PNL în loc să şi-l fidelizeze, aşa cum am fidelizat eu pe USR... NU e vorba de PSD. PNL efectiv face opoziţie la Clotilde Armand pentru că nu a avut candidat propriu şi a dorit să guverneze: dă-ne şi nouă să ne ocupăm de şcoli, dă-ne şi nouă să ne ocupăm de parcuri, dă-ne şi nouă ceva acolo şi nu s-a întâmplat acest lucru. Au fost atacaţi foarte, foarte mult timp, au fost făcuţi în fel şi fel de doamna Armand şi acuma sunt foarte antagonizaţi”, explică Ciucu.

El spune că atât el, cât şi liderul USR Bucureşti Vlad Voiculescu, încearcă să facă o reconciliere la nivelul Consiliului local al Sectorului 1, însă nu a reuşit acest lucru deocamdată.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Ciprian Ciucu PNL, #Clotilde Armand, #PNL , #stiri ciprian ciucu