Ciucu denunta lucrarile "de mantuiala" din scolile din Sectorul 6: "Pericol de incendiu. Ar fi culmea sa nu invatam din greselile doreilor"

Luni, 01 Februarie 2021, ora 11:19
2277 citiri
Ciucu denunta lucrarile "de mantuiala" din scolile din Sectorul 6: "Pericol de incendiu. Ar fi culmea sa nu invatam din greselile doreilor"
Lucrari intr-o scoala din Sectorul 6 FOTO Faceboo Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunta ca retelele electrice montate in cinci scoli sunt neconforme si exista un pericol de incendiu, acuzand fost administratie, condusa de Gabriel Mutu, de "lucrari de mantuiala".

"Pericol de incendiu. Lucrari de mantuiala in 5 scoli. Am 5 scoli in santier in Sectorul 6, carora ar trebui sa le receptionez lucrarile demarate in vara anului trecut si sa inceapa scoala (lucrarile au fost contractate de fosta administratie). Dar ce sa vezi!

La o verificare in teren, constructorul nu a respectat proiectul tehnic iar firma de dirigentie de santier (aceea care trebuia sa ne protejeze interesele in fata constructorului) nu a existat, nu au semnalat neconcordantele ISU cu proiectul tehnic, iar reteaua electrica montata este neconforma", a scris Ciucu pe Facebook.

Probleme tehnice in scoli

Printre neconformitatile identificate de ISU se numara:

  • Lipsa usilor rezistente la incendiu la anumite camere (subsol, depozite, tablou electric, degajament protejat);
  • Nu s-a folosit spuma rezistenta la foc;
  • Au montat usile direct in placile de rigips, nu in cadru metalic, nu au prag rezistent la foc;
  • Au montat hidrantii direct in rigips;
  • Au placat grinzile de la subsol cu polistiren, in loc de vata minerala.
  • Exemple de neconformitati instalatii electrice:

  • Lipsa senzori detectie fum in tavan si a martorilor la nivelul tavanului casetat;
  • Fixarea necorespunzatoare a cablurilor de curenti tari si slabi;
  • Doze de aparataj lipsa sau improvizate;
  • Legaturi de cabluri neconforme;
  • Nerespectarea distantei de 300 mm intre curentul tare si slab, conform proiectului tehnic si a legislatiei in vigoare;
  • Improvizatii peste improvizatii
  • "Oamenii acestia sunt iresponsabili, eu nu bag copiii in aceste scoli pana si cel mai mic pericol va fi inlaturat", a scris Ciucu pe Facebook.

    Ciucu: Ar fi chiar culmea sa nu invatam din greselile doreilor si din cinismul politicienilor

    "La Scoala 197 s-a pastrat instalatia de termoficare veche, ma refer la tevile principale de la parter. Se punea presiune politica pe ei, sa fie gata in septembrie 2020, inainte de alegeri.

    Socanta, pentru mine, este tacerea totala a firmei care se ocupa de dirigentia de santier (care ar trebui sa fie ochii nostri la fata locului). Am primit facturi de la constructor, avizate de catre firma de dirigentie de santier, dar niciun raport de neconformitate. Noroc ca PNL Sector 6 are un consilier local care se pricepe la constructii si care a luat din timpul lui si a mers saptamana de saptamana in santiere.

    Sa fie clar: eu nu accept lucrari neconforme, cu riscul de a plati politic pentru incompetenta fostei administratii. Dupa Colectiv si incendiile de la spitale, asta ar fi chiar culmea, sa nu invatam din greselile doreilor si din cinismul politicienilor!

    Oricum, cei vinovati vor plati, acum voi analiza contractele si vom aplica penalitati. Astept explicatiile firmei care s-a ocupat de dirigentia de santier, apoi, daca nu sunt pertinente, este posibil sa le desfac contractul si sa-i fac si de ras, in mod public.

    Eu fac tot ce tine de mine sa incepem scoala cat mai repede, dar nu vom incepe scoala in aceste cladiri pana ce nu este TOTUL conform! Nu, nu merge si asa!", a scris Ciucu pe Facebook.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
    Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
    Un incendiu puternic a izbucnit marți, 16 aprilie, în centrul vechi din Copenhaga, capitala Danemarcei, relatează BBC. Incendiul a izbucnit în clădirea-muzeu a Bursei, una dintre cele mai...
    Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
    Incendiu violent în Parcul Romanescu, din Craiova. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale VIDEO
    Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, 15 aprilie, la acoperişul unei societăţi comerciale din Craiova. O femeie a suferit o intoxicaţie cu fum şi i s-a administrat oxigen în ambulanţa...
    #ciprian ciucu, #scoala, #sector 6, #incendiu , #stiri ciprian ciucu