Marica reactioneaza: Daca nu ma vor la nationala, sa-mi spuna in fata

Sambata, 06 Martie 2010, ora 16:50
1404 citiri
Marica reactioneaza: Daca nu ma vor la nationala, sa-mi spuna in fata

Atacantul lui VfB Stuttgart, Ciprian Marica, marturiseste ca este dezamagit de zvonurile aparute sambata in presa centrala si le transmite celor de la FRF sa ii spuna in fata daca vor sa renunte.

Intr-un interviu acordat site-ului personal, Marica il ia rost si pe Mircea Lucescu dupa ce tehnicianul lui Sahtior Donetk l-a criticat destul de dur.

Iata reactia lui Marica:

Ciprian, ai aflat de zvonurile dinspre federatie care te dau scos din lotul echipei nationale?

Da, am citit si eu in ziare. Mi-a lasat un gust amar lectura in dimineata asta. Mie nu-mi plac zvonurile astea cu ghilimele. Daca are cineva ceva de spus, sa spuna in fata, suntem barbati, putem sa discutam deschis pe marginea oricarui subiect si sa acceptam orice concluzie.

Te-a surprins ca si Mircea Lucescu a facut tot acum o caracterizare destul de dura la adresa ta?

Il respect enorm pe Mircea Lucescu pentru tot ce a dat fotbalului. E ciudat ca vine cu critici la adresa mea la 3 ani dupa ce am plecat de la Shahtior, dar, sincer, ma asteptam la acesta reactie. Ma doare ca nea Mircea, dupa ce am lucrat 3 ani impreuna, vorbeste asa despre mine. Nu ma regasesc in caracterizarea facuta de domnul Mircea Lucescu. Ar fi bine sa nu se grabeasca sa faca aprecieri negative la adresa carierei mele, am doar 24 de ani, voi mai juca mult timp la nivel inalt si sint convins ca-i voi mai demonstra si dansului ce poate face Marica in fotbal.

"Preocuparea lui excesiva pentru monden, masini, fete se traduce pe gazon in superficialitate". Asta spune despre tine Mircea Lucescu in Gazeta Sporturilor.

Ar trebui sa ma amuze o astfel de declaratie, dar... Pai nea Mircea conduce o masina mai moderna, mai puternica si mai scumpa decat masina mea. Iar personaj monden nu am fost niciodata, a citit dansul ceva despre mine in vreo publicatie de scandal, din tara sau de pe unde am jucat? Nu-mi place scandalul sub nici o forma. Ar trebui sa nu-mi placa fetele? Nu beau, nu fumez, am 24 de ani, sunt un tanar normal. Joc la un nivel inalt de multi ani, stiu ce inseamna profesionalismul, stiu sa fac o distinctie clara intre viata privata si munca mea.

Simti ca esti scos cumva tap ispasitor pentru infrangerea cu Israelul?

Ar fi culmea sa se intample asa, nu cred ca un singur jucator poate fi responsabil de infrangerea unei echipe. Cine vede diversiuni la tot pasul poate crede ca se creeaza un fals scandal care ar abate atentia de la problemele reale ale nationalei. Eu cred in profesionalism, nu cu astfel de zvonuri facem echipa sa castige.

Se arunca in discutie cifre false, cu meciuri ale mele, cu goluri marcate. Nu poti sa pui la meciuri jucate evolutii de doar cateva minute. La Stuttgart am jucat integral doar 10 meciuri, dar nu am avut continuitate chiar daca marcam. Poate nu ma avantaja sistemul de joc, poate nu-mi erau puse in valoare calitatile in tactica respectiva.

In fotbal e o vorba "nu s-a vazut pe gazon 85 de minute, dar a adus victoria in final". Dar eu am dat tot ce am putut pe teren, am facut totul sa-mi ajut echipa. La nationala, in mandatul lui Razvan, din 7 partide am jucat doar una integral, cea cu Lituania cand am si marcat. E o perioada de cautari, de incercari, era normal ca selectionerul sa incerce mai multa variante. Eu am facut recuperari, am pasat, am centrat, am strans atunci cand faza o cerea. Am pierdut doar o minge cu Israel. Oare din cauza aia ne-au batut cu 2-0? Ar fi pacat sa se incerce focusarea atentiei pe un scandal cu Marica in prim plan, in loc sa cautam explicatii reale si sa gasim solutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ciprian Marica, #Marica reactioneaza, #Marica exclus nationala, #Marica Mircea Lucescu , #VFB Stuttgart