Nastasiu: Sper sa nu fiu scos tap ispasitor pentru fuga lui Hayssam

Luni, 25 Februarie 2008, ora 16:02
1272 citiri
Nastasiu: Sper sa nu fiu scos tap ispasitor pentru fuga lui Hayssam

Completul de 9 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a amanat pentru 14 aprilie recursul procurorului Ciprian Nastasiu impotriva hotararii CSM prin care a fost sanctionat, dupa ce la termenul de luni, Consiliul a ridicat exceptia tardivitatii motivarii recursului, anunta NewsIn.

"Consider in continuare sanctiunea ca fiind nejustificata. Sper doar sa nu fiu scos tap ispasitor in aceasta cauza", a declarat luni, la iesirea din sala de judecata, procurorul Ciprian Nastasiu.

Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii a inceput verificarile in cazul discutiilor dintre Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu, a precizat pe 22 ianuarie 2008, Biroul de presa al CSM.

CSM a mai efectuat odata verificari in privinta procurorului Ciprian Nastasiu tot in legatura cu dosarul Omar Hayssam. In urma primei anchete, Nastasiu a fost sanctionat cu diminuarea salariului pe trei luni. Decizia inspectorilor CSM a fost contestata de procuror. CSM nu a precizat daca inspectorii care il verifica din nou pe procurorul Ciprian Nastasiu sunt altii decat cei care au facut prima data verficari asupra activitatii acestuia.

CSM s-a sesizat din oficiu, pe 12 ianuarie, in legatura cu materialele de presa referitoare la interceptarile telefonice in cazul Omar Hayssam si, in consecinta, a dispus efectuarea verificarilor necesare de catre Inspectia Judiciara.

Reactia CSM a venit dupa ce Parchetul General a aratat ca nu are niciun fel de atributii in evaluarea profesionala a procurorilor, aceasta revenind exclusiv CSM. Sambata presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, i-a cerut lui Kovesi sa discute cu procurorul Nastasiu despre convorbirile cu Omar Hayssam.

"In aceste conditii, exista o practica de a atrage parchetul in jocuri politice", a mai declarat sambata, Robert Cazanciuc, purtator de cuvant al Parchetului General.

In ianuarie 2008 au fost facute publice o serie de convorbiri dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam care se aflau inca de anul trecut depuse la dosarul in care Mustafa Tartoussi este judecat pentru ca l-ar fi ajutat sa fuga din tara pe Hayssam. in discutii, omul de afaceri sirian, face referire la un personaj numit "Profesorul".

Cazul Hayssam l-a retrogradat pe procurorul Nastasiu din ierarhia Parchetului General unde ajunsese adjunct al DIICOT. Procurorul Ciprian Nastasiu si Sofica Dumitrascu, judecatorul care a decis cercetarea in stare de libertate a lui Hayssam, au primit, in 24 noiembrie 2006, rezolutia de neincepere a urmaririi penale, din partea Serviciului de Anchete Speciale din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii au stabilit ca nici Nastasiu si nici Dumitrascu nu pot fi facuti raspunzatori pentru fuga sirianului, dupa ce a fost eliberat, considerand ca cei doi magistrati si-au intemeiat deciziile pe acte medicale, respectiv adeverinta eliberata lui Omar Hayssam de catre medicul Constantin Tanasescu. Acesta era singurul act oficial de la dosarul cauzei unde aparea diagnosticul de metastaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ciprian Nastasiu, #CSM, #sanctiune, #Haysam , #CSM