Modul grotest în care-și trata copiii un fost director CFR: puși în genunchi și amenințați că vor fi băgați "jos", lângă mama moartă

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 23:15
5590 citiri
Modul grotest în care-și trata copiii un fost director CFR: puși în genunchi și amenințați că vor fi băgați "jos", lângă mama moartă
Nicolae-Ciprian Vrânceanu a fost reclamat de cei trei fii minori abuzați sistematic FOTO Facebook

Nicolae-Ciprian Vrânceanu, fost director general al Telecomunicaţii CFR SA, a fost reținut sâmbătă, 12 noiembrie, de polițiștii din Brașov într-un dosar în care este acuzat de violență în familie, rele tratamente aplicate minorului și amenințare.

Potrivit surselor din anchetă, bărbatul a fost reclamat chiar de către cei trei fii minori, rămași fără mama decedată fulgerător în urmă cu aproximativ 2 ani.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a făcut public sâmbătă, 12 noiembrie 2022, faptul că a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de persoana reținută, pentru următoarele infracțiuni:

1. Violență în familie, prevăzută de art. 199 alin. (1) Cod penal raportat la art. 193 alin. (1) Cod Penal;

2. Amenințare, prevăzută de art. 206 alin. (1) Cod Penal;

3. Rele tratamente aplicate minorului, prevăzută de art. 197 Cod Penal;

4. Rele tratamente aplicate minorului, prevăzută de art. 197 Cod Penal;

5. Rele tratamente aplicate minorului, prevăzută de art. 197 Cod Penal;

6. Corupere sexuală a minorilor, prevăzută de art. 221 alin. (4) Cod Penal.

Situația cu privire la care se desfășoară investigații, potrivit parchetului, este următoarea:

"În perioada ianuarie 2020 – octombrie 2022, inculpatul, tatăl celor trei persoane vătămate, a comis numeroase acte de natură a pune în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestora, respectiv:

- A aplicat măsuri și a supus persoanele vătămate la tratamente umilitoare, precum obligarea acestora să participe la „şedinţe”, unde erau forțați să stea jos pe scaun în timp ce le ţine prelegeri, iar dacă vreunul dintre copii îndrăznea să se opună celor povestite, acesta era înjurat şi lovit. Prelegerile vizau chestiuni de natură a le periclita grav dezvoltarea intelectuală și morală;

- În aceleași împrejurări, a forțat persoanele vătămate să stea în genunchi, să își ceară scuze și să îi sărute mâna;

- A agresat-o fizic pe una dintre persoanele vătămate, prin lovirea cu pumnii în zona feței și a pieptului;

- A amenințat-o cu moartea pe aceeași persoană vătămată, respectiv că o va băga “jos” lângă mama sa;

- A obligat pe toate cele trei persoane vătămate, una dintre ele în vârstă de 11 ani la momentul respectiv, să vizioneze o înregistrare care surprindea întreținerea de raporturi sexuale, de natură a le periclita grav dezvoltarea morală.

Inculpatul a fost reținut la data de 11 noiembrie 2022, iar astăzi a fost propus pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 12.11.2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Brașov – Secția 1 Poliție Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#ciprian vranceanu, #director CFR retinut DNA, #copii tratati rau , #violenta