Circulația rutieră peste Olt între localitățile vâlcene Drăgășani și Pogani, închisă complet. Care sunt rutele alternative

Marti, 21 Martie 2023, ora 18:28
3068 citiri
Circulația rutieră peste Olt între localitățile vâlcene Drăgășani și Pogani, închisă complet. Care sunt rutele alternative
Dum peste Olt închis FOTO / Facbeook DRPD Craiova

Circulaţia pe podul peste Olt situat pe DN 67B, între Drăgăşani şi Poganu, unde trotuarul s-a prăbuşit, va fi închisă complet începând de marţi seară. Şoferii au la dispoziţie rute alternative.

”Pentru siguranţa participanţilor la trafic a fost luată decizia închiderii circulaţiei, începând cu data de 21.03.2023, ora 18:00, pentru toate categoriile de autovehicule pe podul peste Olt de pe DN 67B, între Drăgăşani şi Poganu”, a transmis, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Conform sursei citate, după finalizarea expertizei solicitate de DRDP Craiova se poate lua o decizie cu privire la categoriile de autovehicule care pot tranzita acest pod sau dacă circulaţia va rămâne închisă definitiv, până la construirea unui pod nou.

”DRDP Craiova împreună cu CNAIR vor încerca să scoată din contractul iniţial de reabilitare al DN 67B, contract reziliat, măsură contestată în instanţă de antreprenor, obiectivul «Pod nou peste Olt pe DN 67 B, km 119+2360187, pentru a se putea lansa licitaţia pentru execuţia lucrărilor în cel mai scurt timp”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

Ruta ocolitoare pentru toate categoriile de autovehicule este DN 67B - DN 64 - DJ 678 C - DJ 678 - DN 67B Drăgăşani - Fiscalia - Buciumeni - Câmpu Mare.

Pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, se poate folosi şi ruta DN 67 B - DN 64 - DJ 546G - DJ 546 - DN 67 B Drăgăşani - Strejeşti - Moşteni - Poganu.

În 9 martie, autorităţile din Olt au luat mai multe măsuri după ce trotuarul podului de pe DN 67B s-a prăbuşit pe o lungime de 25 de metri, printre acestea aflându-se interzicerea traficului pietonal pe toată lungimea podului şi interzicerea accesului autovehiculelor cu masa mai mare de 7.5 tone.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze, aplicația de navigare apreciată de șoferi din întreaga lume pentru funcțiile sale inovatoare și alertele utile în timp real, anunță lansarea unui set de actualizări menite să...
Moarte groaznică pentru un copil de 3 ani din Olt. A fost strivit de o poartă care a căzut peste el
Moarte groaznică pentru un copil de 3 ani din Olt. A fost strivit de o poartă care a căzut peste el
Un copil de trei ani, din comuna Mărunţei, judeţul Olt, a murit, marţi seară, după ce o poartă a căzut peste el. Poliţiştii fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat cu...
#circulatie rutiera, #Olt, #pod, #trafic, #pod inchis , #trafic rutier
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Se are-n vedere construirea noilor poduri necesare navigabilizării
Poza A.Sorescu
A.Sorescu
rank 5