Care sunt fructele ideale de vară. "Nu numai că au un rol în detoxifierea organismului, ci conțin și multe vitamine"

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 23:49
5239 citiri
Care sunt fructele ideale de vară. "Nu numai că au un rol în detoxifierea organismului, ci conțin și multe vitamine"
FOTO: Pixabay.com

Cireșele nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase, pentru că sunt o resursă foarte importantă pentru bunăstarea organismului tău.

În cea mai mare parte, cireșele au un rol foarte important în detoxifierea organismului, având în același timp și o puternică acțiune depurativă.

Aceste beneficii le recomandă celor care suferă de reumatism, de constipație și de gută, însă sunt foarte utile și pentru cei care suferă de litiaza biliară sau renală.

Cireșele au multe vitamine

Cireșele sunt compuse din peste 70% apă, în timp ce restul compoziției reprezintă o adevarată comoara. Au vitaminele B (B1, B2 si B6) care îți vor oferi foarte multă energie și magneziu, fără de care te-ai simți mereu deprimat și obosit.

Cele mai importante beneficii ale cireșelor

- cireșele îți vor scădea durerea, atât cea musculară, cât și cea scheletică

- nivelul colesterolului îți va scădea consumând cireșe, reușind astfel să previi boli cardiovasculare

- vei fi mai puțin obosit datorită cireșelor, ajutându-te să ai un somn mai liniștit

- persoanele cu afecțiuni hepatice pot face o cură de cireșe

- pietrele la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul cozilor de cireșe

- consuma suc de cireșe pentru a preveni deshidratarea

- cireșele au rol antiinflamator și albesc dinții

Cireșele au proprietăți antioxidante

Cireșele sunt fructe bogate în pigmenți care oferă culoarea lor. Acești pigmenți, de fapt, sunt compuși flavonoizi polifenolici cunoscuți sub numele de glicozide antocianice.

Antocianinele sunt pigmenți roșii, violet sau albastri care se găsesc în multe fructe și legume, concentrați în special în pielea lor, despre care se știe ca au proprietați antioxidante puternice.

Cireșele au în compoziție melatonină

Melatonina poate traversa cu usurinta bariera hemato-encefalica și are efecte liniștitoare asupra neuronilor creierului, calmând iritabilitatea sistemului nervos. Prin urmare, poate ajuta la ameliorarea nevrozei, insomniei și durerilor de cap.

Cireșele întăresc firele de păr

Cireșele au un conținut ridicat de vitamina B și C, iar asta înseamnă un real ajutor pentru podoaba capilară. Consumul regulat al fructelor ajută la restabilirea sănătății părului și fortificarea foliculilor de păr, dar și menținerea unui nivel optim de hidratare al scalpului.

De asemenea, datorită conținutului alcalin, cireșele ajută și la menținerea unui pH echilibrat al părului și pielii, dar și la neutralizarea conținutului acidic din corp.

Te protejează de diabet

Cireșele te protejează de diabet satorită indicelui glicemic redus, cireșele sunt un aliment de nădejde pentru persoanele care suferă de diabet. Sunt o gustare sănătoasă ce nu pune în pericol persoanele diagnosticate cu această afecțiune, spre deosebire de alte fructe cu un indice glicemic ridicat.

Cireșele previn îmbătrânirea prematură

Pentru că sunt bogate în betacaroten, potasiu și quercetină, antioxidante importante, cireșele au proprietăți antiinflamatoare și anti-aging, și luptă împotriva radicalilor liberi, care cauzează apariția semnelor îmbătrânirii premature și a stresului oxidativ.

Ameliorează durerile musculare

Aportul mare de antioxidanți din compoziția cireșelor ajută la scăderea inflamației din corp și susține atenuarea durerilor. Fructele proaspete sunt un adjuvant și pentru calmarea durerilor.

Câte calorii au cireșele

Valentin Bunea, fondator al unui program de nutriție, a analizat numărul de calorii pe care îl conțin cireșele, dar și cantitatea de zahăr, în plin sezon al acestor fructe.

"100g de cireșe au în medie între 11 și 14g de zahăr. Hai să zicem 12g de zahăr în medie", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#cirese, #beneficii sanatate, #vitamine, #detoxifiere organism , #fructe